• Turkhane Logo

'Cesedin asitte eritildiği olasılığı üzerinde duruyoruz'

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

11:41 01 Kasım 2018 Perşembe
 'Cesedin asitte eritildiği olasılığı üzerinde duruyoruz'
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ABDde yayımlanan Washington Post gazetesine konuşan üst düzey bir Türk yetkili, 2 Ekimde Suudi Arabistanın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçının cesedinin parçalara ayrıldıktan sonra asitte eritilmiş olabileceği ihtimalinin değerlendirildiğini ifade etti.

Haberde ismi gizli tutulan yetkilinin, Kaşıkçının cesedinin başkonsolosluk binasında ya da başkonsolosun rezidansında asitte eritilmiş olabileceğini, yapılan arama ve incelemelerde elde edilen delillerin de bu tezi desteklediğini ifade etti.

Yetkili gazeteye yaptığı açıklamalarda Kaşıkçının cesedinin gömülmesine gerek yoktu diye konuştu.


Çarşamba günü soruşturmayla ilgili bir açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Kaşıkçının cesedi parçalandı ve yok edildi demişti.

Suudi Arabistanın resmi makamları, Kaşıkçının başkonsolosluk binasında öldürüldüğünü kabul etse de, cesedin nerede olduğunun bilinmediğini savunuyor. Suudi yetkililer, Kaşıkçının cesedinin yerli bir işbirlikçiye teslim edildiği yönünde açıklamalar yapmıştı.

Washington Posta konuşan üst düzey Türk yetkili ise soruşturmayı yürüten ekiplerin yerli işbirlikçi açıklamasını gerçekçi bulmadıklarını aktardı.

Suudi Başsavcı işbirliği izlenimi vermedi

Gazetenin haberinde Suudi Arabistan Başsavcısı Suud el-Macibin İstanbul temaslarında perde arkasında neler yaşandığına dair de bilgiler yer alıyor.

Gazeteye konuşan ikinci bir Türk yetkili, el-Macibin üç günlük İstanbul temasları boyunca Kaşıkçının cesedine ne olduğuna dair hiçbir detay vermediğini aktardı.

 Yetkili, El-Macibin önceliği Türkiyenin elinde hangi delillerin olduğunu tespit etmekti. Soruşturmada samimi bir işbirliği içerisinde olacakları izlenimini edinmedik dedi.

 Ne olmuştu?

 Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, nişanlısı Hatice Cengiz ile evlenebilmek için gerekli belgeleri almak üzere 2 Ekimde Suudi Arabistanın İstanbul Başkonsolosluğuna girmiş ve kendisinden haftalarca haber alınamaması üzerine başlatılan soruşturmada öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Türk yetkililer, Kaşıkçının başkonsoloslukta işkence gördüğüne ve öldürüldüğüne dair ses ve görüntü kayıtları olduğunu söylüyordu.

Ancak var olduğu iddia edilen kayıtlara dair kanıt paylaşılmadı.

Suudi Arabistan, Kaşıkçının kaybolduğu haberinin ortaya çıkmasıyla önce öldürülmediğini öne sürdü, daha sonra da sorgu sırasında çıkan kavgada öldürüldüğünü söyledi.

Suudi Başsavcılığı ise daha sonra Kaşıkçının önceden planlanmış bir biçimde öldürüldüğüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
  /
/ GAZETECİ CEMAL KAŞIKÇININ OĞLU SUUDİ ARABİSTANDAN AYRILDI / CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ: CIA BAŞKANI HASPEL TRUMPA BİLGİ VERECEK / KAŞIKÇININ NİŞANLISI KONUŞTU: CEMAL ORAYA İLK KEZ GİTMEDİ / KAŞIKÇI CİNAYETİNDE YENİ GELİŞME: KONSOLOSLUĞUN ŞÖMİNESİNDEN ÖRNEK ALINDI / KAŞIKÇI CİNAYETİNİN NEDENİ PETROL VE ÖZELLEŞTİRME Mİ? / TRUMP, KAŞIKÇI CİNAYETİ İÇİN SUUDİLERE VERİLECEK YANITI ARIYOR / ÖLDÜRÜLEN GAZETECİ CEMAL KAŞIKÇININ NİŞANLISINDAN TRUMPA ÇAĞRI / BMDEN S.ARABİSTANA: KAŞIKÇININ CESEDİ NEREDE? / BAŞSAVCILIK’TAN FLAŞ AÇIKLAMA! ‘CEMAL KAŞIKÇI PARÇALANARAK YOK EDİLDİ’ ABD: KAŞIKÇI CİNAYETİYLE İLGİLİ YANIT BEKLEYEN DAHA ÇOK SORUMUZ VAR

Son güncelleme: 11:41 01.11.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı