• Turkhane Logo

"Bunlardan korkan bunlar gibi olsun. Korkar mıyım ben ya?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef göstermesi sonrası gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Müjdat Gezen "Kenan Evren döneminde de yargılandım. Evren devri daha iyiydi. Bunlardan korkan bunlar gibi olsun. Korkar mıyım ben ya?" dedi.

12:57 25 Aralık 2018 Salı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef göstermesi sonrası gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Müjdat Gezen "Kenan Evren döneminde de yargılandım. Evren devri daha iyiydi. Bunlardan korkan bunlar gibi olsun. Korkar mıyım ben ya?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın hedef göstermesi sonrası gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Müjdat Gezen Kenan Evren döneminde de yargılandım. Evren devri daha iyiydi. Bunlardan korkan bunlar gibi olsun. Korkar mıyım ben ya? dedi.

Türkiyede muhaliflere yönelik baskıda sınır tanımıyor. Sanatçı Metin Akpınar ile Müjdat Gezen, Uğur Dündarın sunduğu Halk Arenası programına katıldıkları televizyon programında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirince, hedef haline geldiler. Erdoğan Bunlar sanatçı müsveddesi, yargıya hesabını versinler. Bunun bedelini ödeyecekler. Bu ülkenin cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi git yargıda bedelini öde” dedi.

 İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da hedef göstermenin ardından “İç savaş ve darbe çağrısı” iddiasıyla iki sanatçı hakkında soruşturma başlattı. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, sabah saatlerinde evine gelen polisler tarafından ifade vermek üzere adliyeye götürüldü.


İfade işlemleri tamamlanan sanatçılar adli kontrol uygulaması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, iki sanatçıya da adli kontrol uygulamasıyla serbest bıraktı.

 Metin Akpınar ve Müjdat Gezene yurtdışı çıkış yasağı konuldu, haftada bir gün karakola giderek imza verme şartı getirdi. 

Gezen, Kartalda bulunan Anadolu Adalet Sarayından çıkarak Kadıköydeki evine geldi.

 Müjdat Gezen, aracından inerek kendisine eşlik edenlerle vedalaştı. Ardından kısa bir açıklama yapan Gezen, “Söyleyeceğimizi söyledik. Hakareti yapan Recep Tayyip Erdoğan, hakaret etmekten yargılanan ben. İşte Türkiyede sistem buraya gelmiş dedi.  Müjdat Gezen daha sonra evine girdi.  

 BirGün’den Burak Abatay’a konuşan Gezen, şu ifadeleri de kullandı:

 “Haftada bir gün karakola gidip imza atacakmışız. Karakoldaki çocukları tanıyorum, atın benim yerime dedim. Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla adli kontrol şartı getirildi. Cumhurbaşkanına hakaret… Onun söylediği lafı söylemek. Savcılar ve hakimler tutuştu. Emir büyük yerden geldi tabii ama bu laftan bir hakaret çıkmaz. Çünkü onun kendi söylediği laf. Ben 80’de de Kenan Evren döneminde de yargılandım. Kenan Evren devri daha iyiydi. Düşünebiliyor musun? Bunlardan korkan bunlar gibi olsun. Korkar mıyım ben ya?”

 

Son güncelleme: 12:57 25.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı