• Turkhane Logo

'Bilal Erdoğan’ın yönettiği vakıflar belediye kaynakları ile ayakta duruyor'

Yaşar Yakış, AKP’nin İstanbul’u bir ketenpereye getirerek almak istediğini söyledi ve Erdoğan’ın iki çocuğunun İstanbul’daki rant düzenini anlattı.

15:48 05 Nisan 2019 Cuma
 'Bilal Erdoğan’ın yönettiği vakıflar belediye kaynakları ile ayakta duruyor'
Yaşar Yakış, AKP’nin İstanbul’u bir ketenpereye getirerek almak istediğini söyledi ve Erdoğan’ın iki çocuğunun İstanbul’daki rant düzenini anlattı.


Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) kurucuları arasında yer alan eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, AKP’nin ketenpereye getirip İstanbul’u almak istediğini söyledi.

Yaşar Yakış’a göre İstanbul’u AKP’nin bırakmamasının nedeni olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönettiği vakıflara en büyük kaynağın belediyeden sağlandığını vurguladı. Ayrıca AKP’nin, İstanbul Büyükşehir’de usulsüzlüklerin ortaya çıkmasından hem de kaynakların kesilmesinden endişe duyduğunu belirtti.


İSTANBUL, AKP İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİP

Deutsche Welle (DW) Türkçe’ye konuşan eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, “oy sayımında usulsüzlük” tartışmalarına sahne olan yerel seçimlerle ilgili olarak “Daha dananın kuyruğu kopmadı” yorumunda bulundu.

AKP’nin itirazı ile İstanbul’da geçersiz oyların yeniden sayılması ile ilgili değerlendirmede bulunan Yaşar Yakış, “Son anda ketenpereye getirip AKP’ye kazandırmak istiyorlar. İstanbul, bir siyasi parti için hayatta kalma mücadelesinin en yüksek olduğu yer, ki AKP için de öyle.” dedi.

O VAKIFLARIN HEPSİ BELEDİYE KAYNAKLARI İLE AYAKTA DURUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İstanbul demek, Türkiye demek” sözünü hatırlatan Yakış, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden kaynak alan ve Sayın Cumhurbaşkanının oğlu ile kızının sahibi olduğu vakıflar da dâhil onlarca vakıf olduğunu herkes biliyor. Hepsi, belediyenin parasıyla ayakta duruyor.” itirafında bulundu.

“O kaynakları kim yönetiyorsa bir avantaj sağlıyor.” sözleri ile usulsüzlüklere dikkat çeken Yaşar Yakış, “Eğer İstanbul CHP’nin eline geçerse, AKP’nin kurallara aykırı bir harcama yapıp yapmadığı ortaya çıkacak. Yandaş şirketlerin muslukları kesilecek. İşte bu yüzden İstanbul konusunda büyük kavga koparıyorlar.” dedi.

GEMİYİ İLK ONLAR TERK EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine itiraz eden insanları çevresinden uzaklaştırdığını ve olayları doğru bir şekilde yorumlayamadığına dikkat çeken Yaşar Yakış, “Rehberi karga olanın meselesi… Erdoğan, etrafına ‘evet efendimcileri’ topladı. Kendisine itiraz edebilecek, olayları doğru düzgün sorgulayacak insanları etrafından uzaklaştırdı.” şeklinde konuştu.

Rahmeti Turgut Özal dönemine de şahitlik ettiğini belirten Yakış, “O da kendi bildiğini yapardı ama kendi bildiğini yapmadan önce herkesi, her tür görüşü dinlerdi. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan kendine itiraz edebilecek kapasitedeki insanları çevresinden uzaklaştırdı ama herkes de biliyor ki, gemi su almaya başladığında gemiyi ilk terk edecek olanlar o ‘evet efendimciler’. Sapasağlam kalanlar ise hep doğruyu söylemekten korkmayanlar, çekinmeyenler olacak.” sözleri ile dikkat çekti.

Son güncelleme: 15:48 05.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı