• Turkhane Logo

Bayraktar: Ukrayna'daki büyük direnişin sembollerinden biri olmaktan gurur duyuyoruz

Baykar Teknoloji'nin CEO'su Haluk Bayraktar, CNN International'a yaptığı açıklamada, Rusya'ya asla SİHA satmadıklarını ve satmayacaklarını belirtti, 'Biz Ukrayna'nın direnişini destekliyoruz' dedi.

16:51 19 Temmuz 2022 Salı
 Bayraktar: Ukrayna'daki büyük direnişin sembollerinden biri olmaktan gurur duyuyoruz
Baykar Teknoloji'nin CEO'su Haluk Bayraktar, CNN International'a yaptığı açıklamada, Rusya'ya asla SİHA satmadıklarını ve satmayacaklarını belirtti, 'Biz Ukrayna'nın direnişini destekliyoruz' dedi.


Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) üreten Baykar Teknolojinin CEOsu Haluk Bayraktar, Ukraynadaki savaş konusunda ABD medyasına konuştu. Bayraktar, Rusyaya asla SİHA satmadıklarını ve satmayacaklarını söyledi; Ukraynanın egemenliğini ve bağımsızlık mücadelesini desteklediklerini belirtti.

CNN International kanalına konuşan Haluk Bayraktar, ilk olarak Ukraynadaki savaşın sembollerinden biri haline gelmenin kendilerini nasıl hissettirdiğine ve Kiev yönetiminin SİHA alabilmesi için düzenlenen bağış kampanyalarına dair soruyu yanıtladı.


Bayraktar, şu ifadeleri kullandı: Evet gerçekten Ukraynadaki bu büyük direnişin sembollerinden biri olmaktan gurur duyuyoruz. Bildiğiniz üzere Ukraynalılar çok ağır ve orantısız bir saldırı altındalar. Sivil altyapıya yönelik saldırılar... Kültürüne, her şeyine... Biz Baykar olarak bu insansız teknolojilerin geliştiricisi ve üreticisiyiz. Ve bu sistem, Bayraktar TB2 sembollerden biri oldu. Bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.

PETROL DEPOSU SORUSUNU YANITLAMAKTAN KAÇINDI

Haluk Bayraktarın, Ukrayna güçlerinin nisan sonunda Rusyaya ait bir petrol deposunu vururken Bayraktar SİHAlarını kullanıp kullanmadığına dair soruyu yanıtsız bırakması ise dikkat çekti. Haluk Bayraktar, bu soruya yanıtında, Ukraynanın savaştan önce de Bayraktar TB2 SİHAlarına sahip olduğunu ve Ukrayna ile iyi bir işbirliği içinde olduklarını söylemekle yetindi. Haluk Bayraktar, savaşla ilgili gelişmeleri kendilerinin de medyadan takip ettiklerini belirtti.

UKRAYNADAN MOTOR ALIYORUZ

Bayraktar, “Türkiye ve Ukraynanın özellikle havacılık ve savunma alanında stratejik düzeyde ilişkileri var. Türkiye, Ukraynayı silahlı drone teknolojisiyle destekliyor. Aynı zamanda Ukraynadan insansız hava araçları için motor alıyoruz. Ukraynayla kazan-kazan ilkesine dayalı bir ilişki geliştirdik ve bu, iki ülkeye de avantajlar sağlıyor. Bu açıdan Ukraynayı kesinlikle destekliyoruz” diye konuştu.

RUSYAYA HİÇBİR ŞEY İLETMEDİK

CNNin SİHAların Rusyaya satılması olasılığına dair sorusuna ise Rusyaya hiçbir şey iletmedik veya Rusyadan tedarik etmedik. Aynı zamanda asla böyle bir şey yapmayız. Çünkü Ukraynanın bağımsızlığı ve egemenliği için verdiği direnişi destekliyoruz yanıtını verdi. 

Son güncelleme: 16:51 19.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı