• Turkhane Logo

AKP’nin kahraman savcısı Bato’nun ‘akçeli’ ilişkileri!

15 Temmuz’dan sonra hizmet hareketine yakınlığı ile tanın işadamlarına yönelik şantaj ve tehdit ile fidye isteyen çetenin arkasında AKP’nin kahraman savcısı Okan Bato’nun da olduğu iddia edildi.

23:36 05 Ocak 2020 Pazar
 AKP’nin kahraman savcısı Bato’nun ‘akçeli’ ilişkileri!
15 Temmuz’dan sonra hizmet hareketine yakınlığı ile tanın işadamlarına yönelik şantaj ve tehdit ile fidye isteyen çetenin arkasında AKP’nin kahraman savcısı Okan Bato’nun da olduğu iddia edildi.



İzmir Başsavcı Vekili Bato’nun, yeğenleri ve kendisine yakın avukatlar üzerinden milyon dolarları bulan bir vurgunun arkasındaki isim olduğu ifade edildi.

Bir dönemin AKP’li Kahraman Başsavcı Vekili Okan Bato’nun, İzmir’deki hizmet hareketine yakın olduğu ifade edilen iş adamları üzerinden “hile ve şantaj” yoluyla milyon dolarların döndüğü adına da “FETÖ Borsası” denilen kirli çarkın arkasındaki isim olduğu ifade edildi.


“YARGI, SİYASET, EMNİYET VE İSTİHBARAT”

İzmirli Avukat Abdi Yaşar’ın sosyal medya hesabından paylaştığı ifade tutanaklarında İzmir’in tanınmış işadamlarından nasıl şantajla para kopartıldığını gözler önüne serdi. Orkide Yağları ve Küçükbay Şirketler Grubu’nun sahibi Ahmet Küçükbay’ın oğlu Akif Küçükbay, babasının 15 Temmuz’dan tutuklandığı süreçte arka planda yaşanan yargı, polis, MİT ve siyasilerin karıştığı kirli ilişkileri deşifre eden ifadesi ortaya çıktı.

AKP’nin Kahraman Savcısı Okan Bato’nun İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yaptığı yetkilerinin alınmasıyla soruşturma kapsamında 1 Kasım 2018’de verilen ifade de kamuoyunda “FETÖ Borsası” olarak ifade edilen şantaj ilişkileri ve bağlantıları deşifre oldu.

“CEMAAT İLE BAĞLANTILAR GEREKÇE GÖSTERİLDİ”

İfadesinde “Soruşturmanıza katkı sunacak nitelikte bilgiler vermek amacıyla huzurunuza geldim” diyen Küçükbay, “Baban ceza infaz kurumuna girmeden önce bir takım şahıslar, bizim bir dönem cemaat olarak nitelediğimiz, sonrasında devletin tüm kademelerince terör örgütü olarak nitelendirilen yapı ile eskiye dayalı bağlantıları gerekçe gösterilerek zor durumda bırakılmak istendiğini bizzat babamdan duydum.” dedi.

“ENSAR VAKFI’NA BAĞIŞLANMAK ÜZERE 3 MİLYON DOLAR İSTENDİ”

Selim Gökdemir isimli şahsın babasıyla temasa geçtiğini ifade eden Küçükbay, Gökdemir’in 3 milyon dolar bir para istediğini, Ensar Vakfı’na bağışlanması durumunda hakkındaki soruşturmanın düşürüleceğine yönelik telkinde bulunduğu, babamın resmi ödeme yapmak istemesine rağmen elden bu parayı almakta direnince görüşmenin sonlandırıldığını anlattı.

OKAN BATO’NUN ODASINDA ŞANTAJ!

Bu olayın arkasından İzmir Barosu’na kayıtlı Yunus Kalkan isimli şahsın devreye girdiğini anlatan Küçükbay, iş ortaklarından Niyazi Memur, tarafından avukat olarak tavsiye edildiğini belirtti. Avukat Kalkan isminin daha sonra cemaat soruşturmalarına bakan İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından adliyedeki odasında yapılan görüşmede Küçükbay’a avukatlık yapması konusunda telkin edildiğini vurguladı.

BATO’NUN TAVSİTE ETTİĞİ AVUKAT 3 MİLYON DOLAR İSTEDİ

Sürece Başsavcı Vekili Bato’nun dahil olması üzerine Avukat Yunus Kalkan ile anlaşma yapıldığını anlatan Küçükbay, “Avukat Kalkan, danışmanlık karşılığında ayda 10 bin dolar ile FETÖ soruşturmaları karşılığı 2 milyon dolar” istediğini aktardı. Avukat Kalkan’ın daha sonra bu anlaşmayı 3 milyon dolara çıkarttığını belirten Küçükbay, Okan Bato’nun işin içerisinde olması nedeniyle Avukat Kalkan’a ilk etapta 250 bin dolar ödeme yaptığını ifade etti.

DEVREYE BATO’NUN YEĞENLERİ GİRDİ!

Söz konusu avukatın gerekli ilgiyi göstermemesi üzerine avukatlıktan azlettiklerini anlatan Küçükbay, bu seferde Okan Bato’nun yeğenlerinin devreye girdiğini anlattı. Başsavcı Vekili Okan Bato’nun Çağrı ve Murat isimliği yeğenlerinden bahseden Küçükbay, Bato’nun yeğenlerine ait Mud Reklam Ajansı ile 500 bin liralık bir anlaşma yapmak zorunda kaldıklarını vurguladı. “Babamın bu anlaşmayı yaparken Okan Bato isminin geçmesi nedeniyle vermek durumunda kaldığını duydum” diyen Küçükbay, 15 Temmuz’dan sonra şirketlerine atanan kayyumun şirketin amacıyla bağdaşmayan tasarruflarda bulunduğunu anlattı.

KAYYUM ŞİRKET KASASINDAN BORÇ DAĞITTI

Kayyum tarafından Kavuklar A.Ş’ye 5 milyon, Halil Öztürk isimli bir şirkete hatırlamadığı bir miktar ve TRK isimli şirkete 16 milyon lira borç verildiğini belirten Küçükbay, “Yine bu süreçte hiç gerek yokken” diyerek kayyumlar tarafından reklam şirketlerine yüksek meblağlarda reklam verildiğini anlattı.

“YUKARIDAN GELEN TALİMAT BÖYLE”

Kayyum tarafından anlaşma yapılan reklam şirketinin Okan Bato’nun yeğenleri olarak bilinen Çağrı ve Murat isimli şahısların şirketi olan Mud Reklam Ajansı ile yüksek meblağlarla anlaşma yapıldığını vurguladı. Ayçiçek yağı üzerine faaliyet gösteren bu reklam ajansıyla yapılan anlaşmanın çok yüksek olduğu konusunda itiraz etseler de kayyum tarafından “yukarıdan gelen talimat böyle” denildiğini aktardı.

BATO’NUN YEĞENLERİ İLE 8 MİLYON LİRALIKLIK ANLAŞMA

Aynı dosya kapsamında tanık olarak ifadesine başvurulan İzmir Barosuna kayıtlığı olduğu ifade edilen bir avukat, İzmir Duvar Reklamcıları Derneğinin kuruluş aşamasında destek verdiğini ve sektörden müvekkillerinin olduğunu anlattı. Bir müvekkilinin “ Avukat Bey, biz Büyükşehir Belediyesi ile uğraşırken başımıza birde Okan Bato çıktı” dediğini anlattı. Kendisinin de “Hayırdır Okan Bato ile ne alakası var?” diye sorduğunu anlatan avukat, Başsavcı Bato’nun müvekkilinin kiracısı olduğu İzmir Çınarlı’daki SGK arşivi olarak kullanılan binanın sahibinin avukatına ulaşarak reklam duvarının yeğenlerine verilmesini istediğini öğrendiklerini belirtti.

Ayrıca Orkide’ye atanan kayyumun Okan Bato’nun yeğenleri ile 7-8 milyon liralık anlaşma yaptığını öğrendiklerini anlatan avukat, Bato’nun bizzat kayyumu arayarak Mud ve İzmir Medya şirketleri için anlaşma yapılmasını sağladığını anlattı.

SAVCI OKAN BATO KİM?

İzmir’de yürütülen ‘Askeri Casusluk’ soruşturması ve davası, 17-25 Aralık’tan sonra yargı mensuplarının değiştirilmesiyle kapandı. Ardından soruşturmada sanık olan isimlerin şikayetleri üzerine, soruşturmada görev alan polis, savcı ve askeri yetkililer hakkında karşı soruşturma açıldı. Bu soruşturmalar AKP’nin yeni yıldız Savcısı olan Okan Bato tarafından yapılıyordu.

Okan Bato aldığı talimat doğrultusunda birçok asker hakkında dosya hazırladı. Hatta bazı medya kuruluşlarında 15 Temmuz günü darbe olacağı yönündeki ilk bilginin Okan Bato tarafından saat 15.00 sularında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletildiği ifade edildi. Halbuki Erdoğan, darbe girişimini “eniştemden öğrendim” demişti.

Bu girift ilişkilerin ardından Okan Bato’nun hazırladığı listeler doğrultusunda o gece görevden olan olamayan, darbe girişiminde görev alan almayan birçok TSK personeli tutuklanmıştı.

AKP’liler ve Ulusalcılar tarafından “Kahraman savcı” olarak sahip çıkılan Okan Bato, İzmir’de yürütülen cemaat soruşturması kapsamında tutuklanan ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson olayıyla tanınıyor. Soruşturma dosyasında yer alan gizli tanığın Brunson hakkında verdiği ifadesini değiştirmesinin ardından Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu olan İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu Başsavcı Vekilliği’ne getirildi.

AVUKAT YUNUS KALKAN KİM?

2014 yılında AKP İzmir Teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Avukat Yunus Kalkan, 2015 yılında AKP Seçim İşleri Başkanlığına getirildi. Kalkan Hukuk Bürosu’nun sahibi olan Yunus Kalkan, 2018 genel seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı olmuştu.

Son güncelleme: 23:36 05.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı