• Turkhane Logo

2019 yılının son 10 ayında 25 bin 404 düzensiz göçmen Türkiye’ye geri itildi

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’dan 2018 yılında 11 bin 867, 2019 yılının ilk on ayında ise 25 bin 404 düzensiz göçmenin Türkiye’ye itildiğini açıkladı.

01:10 28 Ekim 2019 Pazartesi
 2019 yılının son 10 ayında 25 bin 404 düzensiz göçmen Türkiye’ye geri itildi
Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’dan 2018 yılında 11 bin 867, 2019 yılının ilk on ayında ise 25 bin 404 düzensiz göçmenin Türkiye’ye itildiğini açıkladı.





Yunanistan’ın yeni hükümetine çağrıda bulunan Dışişleri Bakanlığı, “Yeni Yunan hükümetini, elimizde her türlü bilgisi ve belgesi bulunan ve Avrupa Konseyi tarafından da tespit edilmiş geri itme vakalarını inkâr etmek yerine, uluslararası hukuka aykırı olan bu politikasını düzeltmek üzere çalışmaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.


2018’DE 11 BİN 867 KİŞİ GERİ İTİLDİ

Yunanistan’dan Türkiye’ye zorla itilen düzensiz göçmenlere ilişkin açıklama yapan bakanlık “Yunanistan, düzensiz göçmenlerin ülkemize Yunan makamları eliyle itilmesi durumunu inkâr etse de, sınırımızda Yunan görevliler eliyle gerçekleştirilen düzensiz göçmenlerin geri itilmesi olayları hem denizde hem de karada devam etmektedir. Yunanistan’dan 2018 yılında 11 bin 867, 2019 yılının ilk on ayında 25 bin 404 düzensiz göçmen ülkemize itilmiştir. Geri itilen göçmenlerle yapılan mülakatlardan, bu kişilerin Yunan görevliler tarafından yakalandıktan sonra şahsi eşyalarına el konularak hiçbir resmi işlem uygulanmadan, birçok olayda kabul edilemez muamelelere maruz bırakılıp darp edilerek ve Yunan görevlilerin refakati eşliğinde sınırlarımıza itildiği belirlenmiştir” vurgusu yapıldı.

BAKANLIK, YUNAN MAKAMLARININ UYGULAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Yunanistan’ın düzensiz göçmenleri geri itme uygulamalarına ilişkin ellerinde görüntülerin olduğu belirtilen açıklamada, “Yunanistan’ın uluslararası hukuka aykırı geri itme faaliyetleri, Avrupa Konseyi raporlarında da kayıtlıdır. Avrupa Konseyi, Yunanistan’dan uluslararası hukuka aykırı söz konusu geri itme faaliyetlerinin durdurulmasını ve bu olayların araştırılmasını istemiştir.” denildi.

Yunanistan’ın hukuka aykırı geri itme uygulamasını inkâr ettiği belirtilen açıklamada, “Yunan makamlarının, ilgili birimlerimizce ve Avrupa Konseyi tarafından tespit edilmiş uluslararası hukuka aykırı geri itmeleri inkar etmesi sahadaki gerçeği değiştirmemektedir. Yeni Yunan hükümetini, elimizde her türlü bilgisi ve belgesi bulunan ve Avrupa Konseyi tarafından da tespit edilmiş geri itme vakalarını inkâr etmek yerine, uluslararası hukuka aykırı olan bu politikasını düzeltmek üzere çalışmaya davet ediyoruz.” vurgusu yapıldı.

Son güncelleme: 01:10 28.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı