• Turkhane Logo

Zonguldak’ta Armutçuk maden ocağında göçük meydana geldi.

17:00 13 Eylül 2023 Çarşamba
Zonguldak’ta Armutçuk maden ocağında göçük meydana geldi.





Vali Osman Hacıbektaşoğlu: ”İçeride 280 kişi var, 4 kişi etkilendi. Biri canlı olarak kurtarıldı, 1 kişi ağır yaralı. 2 kişiden canlı ses alınabiliyor.”



Zonguldak’ta Armutçuk Müessesesi Maden Ocağı’nda göçük meydana geldi. AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri de bölgeye sevk edildi. Vali Hacıbektaşoğlu, içeride 280 kişinin olduğunu söyleyerek, “Dört kişi etkilendi. Biri canlı kurtarıldı. İki kişiden ses alınabiliyor. Bir kişi ağır yaralı. 75 kişilik ekiple müdahale başladı” dedi. Valinin açıklamasının ardından bakanlıktan açıklama yapılırken, göçükte üç işçinin yaralı kurtarıldığı, bir işçi hayatını kaybettiği açıklandı.



Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kandilli mevkiinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı Armutçuk Müessesi’ne ait maden ocağında göçük meydana geldi.



GİMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, olayı öğrenir öğrenmez olay yerine hareket ettiklerini ve göçük sonrası ellerine net bir sayı ve bilgi ulaşmadığını belirterek, bölgede çalışan maden işçilerinin başlarına taktıkları baretlerde yer alan çiplerin incelenerek kaç kişi olduğunun tespit edilmesi için çalışma yapıldığını açıkladı.



ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ



Bununla birlikte göçük ihbarı sonrası AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri de bölgeye sevk edildi.



İÇERİDE 280 KİŞİ VAR



TRT Haber’e açıklamalarda bulunan Vali Osman Hacıbektaşoğlu, “İçeride 280 kişi var, dört kişi etkilendi. Biri canlı kurtarıldı. Bir kişi ağır yaralı. İki kişiden ses alınabiliyor. 75 kişilik ekiple müdahale başladı” dedi.



AFAD’DAN İLK AÇIKLAMA



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) ise konuyla ilgili olarak ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Bugün saat 13.45 sularında Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında bir göçük meydana gelmiştir. Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine olay bölgesine AFAD, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz” dedi.



BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ ÜÇ KİŞİ YARALI KURTARILDI



Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı ise konu ile ilgili olarak açıklama yaparken, “Göçük altında kalan dört kişiden biri hayatını kaybetti. Üçü ise yaralı olarak kurtarıldı” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 17:00 13.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı