• Turkhane Logo

Yaşarken gaziydi ölünce terörist oldu

Evi top mermisiyle vurulan "gazi"yi terörist ilan edip işin içinden sıyrıldılar.

13:14 08 Ekim 2017 Pazar
Yaşarken gaziydi ölünce terörist oldu
Evi top mermisiyle vurulan "gazi"yi terörist ilan edip işin içinden sıyrıldılar.

Abdulcebbar Taşkın 1992 yılında korucu oldu. 1996’da yaralandığı için gazilik unvanı verilerek malulen emekli edildi. Cizre’deki yasaklar döneminde evine isabet eden top mermisiyle yaşamını yitirdi. Aile suç duyurusunda bulundu. Savcılık Taşkın için “örgüt üyesi” diyerek takipsizlik kararı verdi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Aralık 2015 ile 2 Mart 2016 tarihleri arasında ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında yaşamını yitiren kişilerin ölümlerine ilişkin savcılığa yapılan suç duyuruları bir bir takipsizlik ile sonuçlanıyor. Avukatlar aracılığı ile yapılan suç duyurularının hepsi hakkında kovuşturmaya yer yok kararı veren savcılık, yaşamını yitirenlerin tamamını ise “örgüt üyesi” olarak değerlendiriyor. 
 
SUÇ DUYURULARI FARKLI TAKİPSİZLİĞİN GEREKÇELERİ AYNI
 
Yasak sırasında mahsur kaldıkları bodrumlarda yakılarak öldürülen 34 kişiye ilişkin takipsizlik kararı veren savcılık, evlerinin bahçesinde ölen yurttaşlar için de takipsizlik kararı verdi. Cizre’deki sokağa çıkma yasakları sırasında 2 Ocak 2016 tarihinde evinin bahçesinde evlerine top mermisi isabet etmesi sonucu yaşamını yitirenlerden biri de 43 yaşındaki Abdulcebbar Taşkın’dı. 1992 yılında korucu olan, 1996’da PKK ile girilen bir çatışma sonucu yaralanan, gazilik unvanı alarak malulen emekli edilen Taşkın’ın ailesi, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak savcılık, Taşkından alınan sağ el svabında atış artıklarında bulunan antimon elementi tespit edildiğini, gizli tanık Yıldız ile açık tanık Mesut Ertaşın verdiği ifadeleri gerekçe göstererek takipsizlik kararı verdi. Ayrıca, Taşkının “örgüt üyesi” olduğunu ve çatışmalarda yaşamını yitirdiğine yer verildi. 
 
Takipsizlik kararına itiraz eden avukatlar ise, yoğun çatışmalar ve kullanılan silah ve patlayıcılar sonucu, o dönem ilçede kalan herkeste antimon elementinin tespit edilebileceğini kaydederek, bunun tek başına örgüt üyeliği için delil sayılamayacağını ifade etti. Yoğun çatışmalar ve bombalamalar sonucu antimon elementinin herkesin vücudunda görüldüğünü belirten avukatlar, antimonun sadece silah kullanan insanların vücudunda görülmediğini vurguladı.
 
TANIK İFADELERİ ÇELİŞKİLİ 
 
Taşkın’ın otopsi raporunda ölüm nedeni, Kişinin ölümünün muhtemel milimetrik ebatlarda metalik cisimlerin vücuda isabet etmesine bağlı tibia (kaval kemiği) ve kafatası kırıkları ile birlikte beyin kanaması beyin doku harabiyeti sonucu meydana geldiği kanaatindeyiz denildi. 
 
Otopsi raporu da ailenin “Şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi” ifadelerini doğrulamasına ve tanıkların ifadeleri arasındaki çelişkilere rağmen Taşkın’ın “örgüt üyesi” olarak gösterilmesi dikkat çekti. Tanıklardan Mesut Ertaş, Taşkının 2015teki sokağa çıkma yasağı esnasında polis ile girdiği silahlı çatışmada hayatını kaybettiğini belirtiyor. Bir diğer gizli tanık Yıldız ise, Taşkının onlarca kişinin yakılarak öldürüldüğü bodrumların olduğu Bostancı sokakta polis ile girdiği çatışma sonrası hayatını kaybettiğini iddia ediyor. 
 
Ancak, Taşkın’ın 2 Ocak 2016 tarihinde, Bostancı sokağına bir kilometre uzaklıktaki Uludağ sokağında bulunan evinin bahçesinde, top mermisinin şarapnel parçası ile yaşamını yitirmesi her iki tanığın ifadesini boşa çıkarıyor.  
 
TAŞKIN ESKİ KORUCU ÇIKTI!
 
Ayrıca savcılık tarafından, “örgüt üyesi” olduğu iddia edilen Taşkın’ın, yıllarca koruculuk yaptığı ortaya çıktı. 1992 yılında koruculuğa başlayan Taşkın’ın, 1996da PKKlilerle girilen bir çatışma sonrası yaralandığı ve gazilik unvanı alıp malulen emekli olduğu öğrenildi. Dosyada ifadelerine yer verilen Taşkının eşi Zeycan Taşkın da, eşi hakkındaki iddiaları reddederek, eşinin herhangi bir örgüt ile bağlantısının olmadığını kaydetti. Zeycan Taşkın ifadesinde, eşinin lavaboya gitmek istediği esnada evin bahçesine isabet eden şarapnel parçaları sonucu hayatını kaybettiğini dile getirdi. 

Son güncelleme: 13:14 08.10.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı