• Turkhane Logo

‘Ücretini peşin alan, Abidin Ünal, an itibarıyla İbiza’da yaşıyor’

18:25 29 Şubat 2024 Perşembe
‘Ücretini peşin alan, Abidin Ünal, an itibarıyla İbiza’da yaşıyor’





15 Temmuz’daki kritik rolü ile bilinen Abidin Ünal’ın İspanya’nın İbiza şehrinde yaptırdığı evde yaşadığı ortaya çıktı. Abidin Ünal, Hulusi Akar ile birlikte Akın Öztürk’ü akıncı üssüne görevlendirmişti.



Avukat Lale Demirkaya, konuyla ilgili ifade tutanağını alıntılayarak yaptığı paylaşımda, “15 Temmuz gecesi Hava Harbiyeli öğrencileri dışarı çıkarmak için tatbikat emrini de o vermişti. Ödülünü çok önceden peşin almış olmalı ki, İspanya İbiza’da 2014 yılında yaptırdığı evde yaşıyor an itibarıyla.” ifadelerini kullandı.



15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘almak’ için Marmaris’e gitmekle görevli MAK timinin komutanı olan eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, 24 Kasım 2015’te düşürülen Rus uçağıyla ilgili ifadesi yeniden gündem oldu. Sönmezateş, söz konusu ifadesinde Rus uçağının düşürülmesi emrini dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’ın verdiğini söylüyordu.



Gökhan Şahin Sönmezateş, “‘Rus uçağını F .TÖ düşürdü.’ deniyor. Emri veren Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal F.TÖ’cü mü? Yiğitse, mertse ‘Bu emri ben vermedim.’ desin, mahkemeye versin. Ama Abidin Ünal korkak bir heriftir, veremez. Açık ve net söylüyorum; Rus uçağını düşürme emrini veren Abidin Ünal’dır. F.tö, metö değildir; hikayedir!” diyordu.




15 Temmuz gecesi Hava Harbiyeli öğrencileri dışarı çıkarmak için tatbikat emrini de o vermişti. Ödülünü çok önceden peşin almış olmalı ki, İspanya İbizada 2014 yılında yaptırdığı evde yaşıyor an itibarıyla. https://t.co/xdkx5FoW4E— Lale Demirkaya / (@OrionEmpress) February 29, 2024




Abidin Ünal, 15 Temmuz’dak kritik rolüyle de biliniyor…



Avakut Lale Demirkaya, konuyla ilgili ifade tutanağını alıntılayarak yaptığı paylaşımda, “15 Temmuz gecesi Hava Harbiyeli öğrencileri dışarı çıkarmak için tatbikat emrini de o vermişti. Ödülünü çok önceden peşin almış olmalı ki, İspanya İbiza’da 2014 yılında yaptırdığı evde yaşıyor an itibarıyla.” ifadelerini kullandı.



Zor durumda kalınca, ‘f.tö yaptı’ demişlerdi!



Suriye sınırında 24 Kasım 2015’te düşürülen Rus uçağının vurulma emrini verdiği iddiaları ortaya atılan Emekli Korgeneral Mehmet Şanver de, emrin dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’dan geldiğini, angajman kuralları gereği yetkinin yerine getirildiğini yazmıştı. Şanver, Rusya ile Türkiye’yi savaşın eşiğine getiren gecenin detaylarını “15 Temmuz Kartal Yuvasının İstilası” adlı kitabında anlatmıştı.



Abdülkadir Selvi de Yenişafak’ın Ankara temsilcisi olduğu dönemde Rus uçağını düşürme emrinin bizzat Abidin Ünal tarafından verildiğini yazmıştı: “Angajman kuralları gereği 5 mili aştığı anda daha önce vur emri otomatik olarak pilotlara verilmişken Ruslar operasyonlara başlayınca yeni bir mekanizma oluşturuluyor. Bu yetki 2 ay önce pilotlardan alınıyor, Hava Kuvvetleri Komutanına veriliyor. Şimdiki komutan Hava Korgeneral Mehmet Şanver. Rus savaş uçağının vurulduğu 24 Kasım sabah 09.20 civarında Şanver Paşa, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ı arıyor. “Uyarı yapılmasına rağmen savaş uçağı hızla sınırımıza yaklaşıyor” diyor. Verilerin değerlendirilmesi üzerine Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, angajman kurallarının gereğinin yapılması talimatını veriyor.”



Rusya ile Türkiye’yi savaşın eşiğine getiren olayda Rus basını da, emri verenin bizzat Türk Hava Kuvvetleri Komutanın kendisi olduğunu yazmıştı. Rus basını, Türk yetkililerin F16 savaş pilotunun kendi insiyatifiyle Rus uçağını düşürdüğü iddialarını gerekçi bulmayarak, vur emrinin doğrudan Abidin Ünal’dan geldiğini belirtmişti. (KaranlıktakiAydınlık)

Son güncelleme: 18:25 29.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı