• Turkhane Logo

"Türk vatandaşı 900 IŞİD’ci aramızda…’

Suriye ve Irak’ta savaşmışlardı, her an eylem yapabilirler...

19:55 02 Kasım 2017 Perşembe
Suriye ve Irak’ta savaşmışlardı, her an eylem yapabilirler...

Hürriyet yazarı Murat Yetkin, Irak ve Suriye’de savaşan Türk vatandaşı 900 kadar IŞİD üyesi teröristin Türkiye’ye döndüğünü ve her an eylem yapabileceklerini yazdı.

ABD merkezli The Soufan Center’in ülkelerine dönen “yabancı savaşçı” sayılarına yer veren Yetkin, ‘Türkiye listenin başında yer alıyor. Yaklaşık 900 IŞİD militanının Türkiye’ye döndüğü ve halen aramızda olduğu tahmin ediliyor. Suriye ve Irak’ta her türlü silah ve saldırı yöntemini öğrenip Türkiye’ye dönerek sessizce aramıza giren IŞİD’ci teröristlerin sayısı gerçekten endişe verici boyutta’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin IŞİD’ten sonra a El-Kaide bağlantılı gruplarla savaşması gerekeceğine değinen Yetkin şu görüşlere yer verdi:

‘Suriye’deki savaş… PKK’yı ABD desteği sayesinde eskisinden tehlikeli hale getirmekle kalmadı. Aynı zamanda Türkiye’nin de Suriye’deki muhalif gruplara yanlı teşhis ve tedavi ile yaklaşmasının da etkisiyle IŞİD ve El-Kaide gibi azılı düşmanlar da eklendi karşı saflara. Bugün yaşadığımız gerçek, maalesef siz şimdi bunları okurken o 900 militandan bir kısmının belki de hayatlarımızı tehlikeye atacak bir şeyler planlamakta, hazırlamakta olduğudur.

Son güncelleme: 19:55 02.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı