• Turkhane Logo

Terörü lanetlemek de yasaklandı

102 kişinin ölümünü ananlara polis saldırısı.

11:25 10 Ekim 2017 Salı
Terörü lanetlemek de yasaklandı
102 kişinin ölümünü ananlara polis saldırısı.

Bugün 102 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara Garı Katliamının yıldönümü.

Yıldönümü nedeniyle katliamın yaşandığı Ankara Tren Garı önünde günler öncesinden bugün için toplanma çağrısı yapıldı.

Polis, bugün sabah saatlerinden itibaren gar çevresinde güvenlik önlemi aldı. Gara çıkan tüm sokaklar kapatıldı. Çevrede bomba araması da yapıldı.

Sıhhiye Cadddesi’nde toplanan 100 kişilik grup, olay yerine gitmek istedi. Ancak polis, sadece olayda hayatını kaybeden kişilerin yakınlarına, milletvekillerine ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine izin verdi.

Kısa süreli tartışma çıktı. Polis, grubu müdahale ederek uzaklaştırdı.




Gara çıkan bütün yollar sabah erken saatlerde trafiğe kapatıldı, anmanın yapılacağı yerde aramalar yapıldı. Gar’a bir kilometre mesafede kurulan kontrol noktalarından kimsenin geçişine izin verilmedi.

Sıhhiye caddesinde toplanan kitle anma programının düzenleneceği alana gitmek istedi. Fakat polis, sadece olayda hayatını kaybeden kişilerin yakınlarına, milletvekillerine ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine izin verdi. Fakat grup hep birlikte girmek isteyince polis ekipleri biber gazlı saldırıda bulundu.

‘ŞİMDİ Mİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ’

Katliamda eşi Ali Kitapcı’yı kaybeden Emel Kitapcı, ” Biz sizin için de o gün buradaydık. Siz ölmeyin diye de buradaydık. O gün güvenliğimizi almadınız şimdi mi bizi düşünüyorsunuz” sözleriyle tepki gösterdi.

GÖK: 5 DAKİKALIK ANMAYA DAHİ İZİN YOK

Polisin anmaya izin vermek istememesine tepki gösteren CHP Milletvekili Levent Gök, “Dün yaptığımı görüşmelere rağmen sabah saatlerinde anmaya gelenlere müdahale oldu ve aileler dağıtıldı. Çok önemli bir katliamın üzerine anmanın yapılması engellendi.

Son güncelleme: 11:25 10.10.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı