• Turkhane Logo

Silopi’de 9 yaşındaki çocuğa panzer çarptı

Bir 'panzer çarpma' vakası da Silopi'de yaşandı. Sabah okula giden 9 yaşındaki Ruken Elma'ya panzer çarptı. Bacağı birkaç yerinden kırılan Ruken, hastaneye kaldırıldı.

12:49 13 Mart 2019 Çarşamba
Silopi’de 9 yaşındaki çocuğa panzer çarptı
Bir 'panzer çarpma' vakası da Silopi'de yaşandı. Sabah okula giden 9 yaşındaki Ruken Elma'ya panzer çarptı. Bacağı birkaç yerinden kırılan Ruken, hastaneye kaldırıldı.

Silopi’de sabah okula giden 9 yaşındaki Ruken Elma panzer çarpması sonucunda yaralandı. Silopi Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan Elma’nın ayağının birkaç yerinden kırıldığı ve Genel Cerrahi Servisi’ne yatırıldığı öğrenildi.

Ruken’in annesi Fehime Elma ise polislerden şikayetçi olduğunu söyledi. Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre Fehime Elma olayı şu sözlerle anlattı:

‘PANZER ÇARPTI, 2-3 METRE UZAĞA ATTI’


“Sabah 07.30 gibi kızımı okula gitmesi için hazırladıktan sonra evden gönderdim. Evden çıktıktan sonra cadde üzerine geçtiğinde karşıdan zırhlı aracın hızlıca geldiğini gördüm. Hatta ‘kızım gitti, kızım gitti’ diye bağırırken, panzer kızıma vurdu. 2-3 metre uzağa fırlattı. Ben koştum, yetişene kadar hastaneye kaldırdılar.”

‘ORADA BİR SÜRÜ ÇOCUK OLDUĞUNU BİLİYORLAR’ 

Panzerin her zaman caddeden geçtiğini belirten Fehime Elma “Kimseyi görmüyor, önüne kim gelse vuruyor. Sabah olduğunu, çocukların okula gittiğini biliyorlar. Orada bir sürü çocuk vardı ve karşıdan karşıya geçiyorlardı. Benim çocuğuma vurmasa başkasına vuracaktı” dedi.

Ayrıca, Ruken Elma’nın babası Süleyman Elma’nın DBP’li belediye tarafından engelli kotasından işe alındığı, kayyum atanmasıyla birlikte belediyeden ihraç edildiği öğrenildi.

OLAY İLK DEĞİL 

3 Mayıs 2017’de Silopi’de evlerinde uyuyan Muhammed ve Furkan Yıldırım kardeşler, duvarı yıkarak evlerine giren panzer nedeniyle hayatını kaybetmişti. Davası süren soruşturmada polis tutuksuz yargılanırken son duruşma yalnızca 20 saniye sürmüştü.

Yine Silopi’nin Yeşiltepe Mahallesi’nde 30 Kasım 2017 tarihinde, polis tarafından “güvenlik” gerekçesiyle yolun ortasına konulan blok bariyere ayağı sıkışan 10 yaşındaki Çiğdem Başak yaralanmış, soruşturma takipsizlikle sonuçlanmıştı.
 

Son güncelleme: 12:49 13.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı