• Turkhane Logo

Selam Bahara Yolculuk filminin ilham kaynağı Sevgi Karyağdı hücrede tutuluyor

Selam Bahara Yolculuk filmine ilhan olan Hizmet gönüllüsü Sevgi Karyağdı 31 aydır İzmir Şakran Cezaevi’nde bulunuyor.

12:30 25 Nisan 2019 Perşembe
Selam Bahara Yolculuk filminin ilham kaynağı Sevgi Karyağdı hücrede tutuluyor
Selam Bahara Yolculuk filmine ilhan olan Hizmet gönüllüsü Sevgi Karyağdı 31 aydır İzmir Şakran Cezaevi’nde bulunuyor.



Son dönemde tek kişilik hücrede tutulan Karyağdı, Erdoğan’ın haşhaşi benzetmesine tepki göstermiş ve “Başkurdistan’da üç yıl yaşadık. Rusya’da birçok şehir dolaştım. Vatana millete dine diyaneti dünya ve ahirete zarar verecek tek kelimemiz olmadı” demişti.

/


MedyaBoldta yer alan habere göre; Selam Bahara Yolculuk filminin ilham kaynağı Sevgi Karyağdı Türkiye’deki 15 Temmuz sonra başlayan cemaat soruşturmaları kapsamında 31 ay önce tutuklandı. İzmir Şakran Cezaevi’nden bulunan Karyağdı, son dönemde tek kişilik hücreye alındı.

Vertigo, yüksek tansiyon hastası ve eli ile ayağından ameliyatlı olan Karyağdı, kendisine yapılan hücre cezasından dolayı geceleri uyuyamıyor. Hayatı Selam filmine konu olan Sevgi Karyağdı, “Ben bu yolda hem evlat hem de eş verdim toprağa” demişti.

“VATANA MİLLETE ZARAR VERECEK TEK KELİMEMİZ OLMADI”

/


15 Temmuz’dan sonra Akit yazarı Ali Karahasanoğlu’nun hedef gösterdiği Sevgi Karyağdı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hizmet Hareketi için yaptığı ‘haşhaşi’ benzetmesine tepki göstermişti. Hizmet için Baş Kurdistan’a giden Sevgi Karyağdı SHaber’de zorlu yaşam mücadelesini anlatmış ve “Baş Kurdistan’da üç yıl yaşadık. İzmir’den oraya 4 günde gidebiliyorduk. Çocuklarım valizlerin üzerinde uyuyarak büyüdü. Rusya’da birçok şehir dolaştım. Bir kişi çıksın vatana millete dine diyaneti dünya ve ahirete zarar verecek tek kelimemiz oldu desin. Herkes vicdanına sorsun bunları biz niçin yapalım!” demişti.



“FİLM SADECE BENİM HİKAYEMİ DEĞİL, HEPİMİZİN SEVDASINI ANLATIYOR”

Yönetmenliğini Hamdi Alkan’ın yaptığı, başrollerinde Aslıhan Güner, Gürol Güngör, Merve Sevi ve Mert Yavuzcan ile Kırgız oyuncular Mıktıbek Apazov, Egemberdi Bekboliev, Nazira Aitbekova’nın yer aldığı Selam Bahara Yolculuk filminin 2015 yılında gösterime girmişti.

Filmin galasında konuşan Sevgi Karyağdı, “Film sadece benim değil, bizim hayatımızı anlatıyor, hepimizin sevdası. Filmde gördüklerinizin hepsini biz yaşadık. Ama şu anda bitmiş mi, hala şu anda yaşayan kardeşlerimiz yok mu? Afrika’daki kardeşlerimize bakın ne şartlarda hizmet ediyorlar. Peki bunda beklentimiz nedir? Daha güzel bir dünya için, her yerden herkesi severek, yaratılanı yaratandan ötürü sevip herkesin mutlu ve mesut yaşaması için. Ben kardeşlerimi seyrederken Hocamızın dediği gibi, ‘Kimimiz toprak altında, kimimiz toprak üstünde hey gidi günler’ dedim. Filmde gördüğünüz her şeyi bizler yaşadık. Filmdekiler yaşadıklarımızın bir kısmı. Ama şunu da özellikle söylemeliyim, bu sadece benim değil hepimizin sevdası bu. Film çok güzel olmuş, ellerine emeklerine sağlık benim güzel kardeşlerimin.” demişti.



 

Son güncelleme: 12:30 25.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı