• Turkhane Logo

Seçimi kaybeden AKP’li  belediye gece yarısı kamyonlarla evrak kaçırıldı

14:50 08 Nisan 2024 Pazartesi
Seçimi kaybeden AKP’li  belediye gece yarısı kamyonlarla evrak kaçırıldı





Taşımalı oy ve usulsüz oy kullanımlarına rağmen DEM Parti’nin birinci olduğu Halfeti’de gece yarısı belediyeden bazı evrak ve malzemeler kamyonlara yüklenerek götürüldü.



Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) taşımalı 2 bin 500 seçmen ve AKP’li adayın usulsüz oy kullanımına rağmen seçimlerde birinci olduğu Urfa’nın Halfeti ilçesinde eşbaşkanlar Saniye Bayram ve Mehmet Karayılan bugün mazbatalarını alacak.



SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK



Mazbata töreni öncesi AKP yönetiminde bulunan belediyeden kimi evrak ve malzemelerin çalındığı cep telefonu kamerası görüntülerine yansıdı. DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, söz konusu görüntüleri X dijital medya hesabından paylaştı. Öcalan, görüntüleri “Kayyum zihniyeti bu saatlerde Halfeti Belediyesi’nde hırsızlık yapıyor. Halfeti halkımız sağduyulu olmalıdır. Görüntüler mevcuttur. Halkın malını, halkın istihkakını çalanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız” ifadeleriyle paylaştı.



DEM PARTİLİLER DURUMU TESPİT ETTİ



Görüntülerde gece karanlığında belediye binasına yanaştırılan bir kamyonete 4-5 kişi tarafından kimi evrak ve malzemelerin taşındığı görülüyor. Yaşananlar üzerine belediye hizmet binasına giden DEM Partili belediye eşbaşkanları ve belediye meclis üyeleri, belediye envanterinde kayıtlı olduğu düşünülen bilgisayar, elektronik ekipmanlar ve klasörlerin sivil araçlara yüklenerek kaçırıldığını tespit etti.



GÜVENLİK KAMERASI SİSTEMİ DE GÖTÜRÜLDÜ



Güvenlik kamera sistemi olmak üzere belediyenin hafızasını oluşturan tüm ekipmanların kaçırıldığını tespit eden partililer, mazbatalarını almalarının ardından detaylı inceleme yaparak kaçırılan ekipmanlara ilişkin tutanak tutup, eski kayyım AKP’li Şeref Albayrak olmak üzere hırsızlığa karıştığı düşünülenler halkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.

Son güncelleme: 14:50 08.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı