• Turkhane Logo

Saray kriteri: Normal şehit mi 15 Temmuz şehidi mi?

Şehit ailesine kalacak ayarlamaya çalışan bir astsubay, aradığı Cumhurbaşkanlığı Misafirhanesi’nin “15 Temmuz mu, normal şehit mi” diye sorduğunu ‘normal’ deyince de yardım etmediklerini açıkladı.

18:39 16 Haziran 2020 Salı
Saray kriteri: Normal şehit mi 15 Temmuz şehidi mi?
Şehit ailesine kalacak ayarlamaya çalışan bir astsubay, aradığı Cumhurbaşkanlığı Misafirhanesi’nin “15 Temmuz mu, normal şehit mi” diye sorduğunu ‘normal’ deyince de yardım etmediklerini açıkladı.

15 Temmuz gazilerinin, kendileri için toplanan 309 milyon liranın akıbetini öğrenmek için AKP Genel Merkezi önünde yaptıkları eyleme polisin sert müdahalesi günün en çok konuşulan olayı oldu. İki gazinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığı sert müdahaleye her kesimden tepki yükseldi. Polisin, AKP Hükumetini eleştiren şehit yakını ve gazilere tavrı tartışma konusu oldu. Yaşananların ardından AKP ve Saray sessizliğini koruyor. Sosyal medyada da gündem olan olay ile ilgili on binlerce paylaşım yapıldı.

BİZZAT YAŞADIĞI AYRIMCILIĞI ANLATTI

Öte yandan, sosyal medya kullanıcısı vatandaşların yorumlarından, Cumhurbaşkanlığının şehit ve gazilere uygulanan ayrımcılığı anlatan bir paylaşım viral oldu. Ankara Merkez Komutanlığından görevli eski bir astsubay olan Yavuz Çetin adlı kullanıcı bizzat yaşadığı olayı detaylarıyla anlattı.


BİR ŞEHİT AİLESİNE YARDIMCI OLMAK İÇİN GÖREVLENDİRİLDİM

Komutanının emriyle Osmaniye’den Ankara’ya gelen bir şehit annesine yardımcı olmak için aileyle buluştuğunu söyleyen Çetin, “Aileye neden geldiklerini, kendilerine nasıl yardımcı olabileceğimi sorduğumda tipik bir Türkiye gerçeğinin içine düştüğümü anlamıştım. Şehit kardeşi olan Eyüp öğretmendi. Sözleşmeli öğretmenlik yaptıktan sonra kadrolu öğretmelik için başvuru yapmış tüm aşamaları geçmişti. Fakat mülakatta puanı düşürülmüş, puanı yetmesine rağmen, 1. öncelikli atanması gereken kişi olduğu halde kendisinden düşük puan alan yerleşmiş kendisi açıkta kalmıştı” dedi.

ÖSYM ve Bakanlıkla görüşen ailenin, geceyi Ankara’da geçirmek istemesi üzerine yer ayarlamaya çalıştığını söyleyen Çelik, Cumhurbaşkanlığı misafirhanesini aradığından, şehitler arasında nasıl ayrımcılık yapıldığına şahit olduğunu anlattı.


  15 Temmuz şehidi mi, normal şehit mi?

15 Temmuz gazilerinin yaptığı eylemin gündem olduğu bu günde bir hatiratımı paylaşmak istiyorum. — Yavuz ÇETİN (@yavuzcetn44) June 16, 2020
NORMAL ŞEHİT DEYİNCE YARDIM ETMEDİLER

Yer için misafirhaneyi aradığında telefondaki kişinin kendisine, “15 Temmuz şehidi mi, normal şehit mi?” diye sorduğunu söyleyen Çelik, ”Normal şehidin ne olduğunu sorduğumda “Terör kaynaklı şehit olanlar..” diye cevap verdi. Normal şehit diyerek cevap verdiğimde yardımcı olamayacaklarını belirterek görüşmeyi sonlandırdı. Aile ne olduğunu sorduğunda cevap veremedim. Komutanımı tekrar arayıp konuyu anlattım başka ne yapabileceğimi sorduğumda Ulus’ da bulunan Mehmetçik Gazinosu’na gitmemi söyledi ve aileyi oraya yerleştirdim” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 18:39 16.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı