• Turkhane Logo

Panzerin ezdiği iki çocuğun babası: Adalet istiyorum, perişan olduk

Şırnak’ta evlerine giren panzerin altında kalarak hayatını kaybeden iki kardeşin babası, sorumluların hak ettikleri cezayı almasını istediklerini belirterek “Ailemiz perişan oldu” dedi.

09:14 15 Ekim 2017 Pazar
Panzerin ezdiği iki çocuğun babası: Adalet istiyorum, perişan olduk
Şırnak’ta evlerine giren panzerin altında kalarak hayatını kaybeden iki kardeşin babası, sorumluların hak ettikleri cezayı almasını istediklerini belirterek “Ailemiz perişan oldu” dedi.

Silopi ilçesinde polis panzeri 3 Mayıs’ta bir eve girmiş, duvar ve kolonları yıkarak yedi yaşındaki Muhammet ve altı yaşındaki Furkan kardeşlerin ölümüne neden olmuştu.

Olayın ardından zırhlı aracın sürücüsü tutuklu polis Ömer Yeğit ve onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Davanın ilk duruşması Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 17 Ekim’de görülecek.
/

‘Gülmek dahi istemiyoruz’

Muhammet ve Furkan’ın babası Mesut Yıldırım, duruşma öncesi adalet çağrısı yaptı.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Yıldırım, iki çocuğunun acısının ‘halen taze’ olduğunu belirterek olayın kendilerini hayattan soğuttuğunu ifade etti.

Yıldırım, “Gülmek dahi istemiyoruz, gülüşlerimizi dahi etkiledi. Bizim ciğerimiz yandı başkasının yanmasın. Bu o kadar büyük acı ki, bize bu olayı yaşatanların bile böyle bir acıyı yaşamasını istemiyoruz” diye konuştu.

‘Ailemiz perişan oldu’

Yıldırım, çocuklarının yüzlerini unutmamak için sürekli fotoğraflarına baktığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşadığım acıya rağmen sürekli fotoğraflarına bakıyorum. Aile olarak bizi perişan etti. Annem ve büyük ağabeyim bu süreçte yaşadıkları kalp rahatsızlığından dolayı ameliyat geçirdi. Hayatı sevmez olduk. Ölüm bile artık beni korkutmuyor. “

Yıldırım, eğer yaşasaydı 23 Ekim’de oğlu Furkan’ın doğum gününün kutlayacaklarını kaydetti.

‘Adalet istiyoruz’

Baba, olayın sorumlularının hak ettiği cezayı almaları temennisinde de bulunurken şöyle devam etti: “Tek isteğim budur. Ne bir gün fazla ne de eksik, cezaları neyse almalarını istiyorum. Adalet istiyoruz. Adaletli hukuk insanlarının olduğuna eminim. Bunun üzerinde duracağız. Bu dünyada olmasa bile diğer dünyada hakkımızı alacağız.”




/


SİLOPİ’DE EVE ÇARPAN PANZER İKİ ÇOCUĞU ÖLDÜRDÜ






/


İKİ ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN PANZERİN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI






/


PANZER CİNAYETİNİN RAPORU POLİSİ YALANLIYOR!









SİLOPİDE 2 ÇOCUĞUN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KAZADA PANZERİN KUSURU YOK




Son güncelleme: 09:14 15.10.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı