• Turkhane Logo

‘Operasyonların anası yapılacak’ diyen gazeteci Erdinç de gözaltına alındı

19:50 01 Kasım 2023 Çarşamba
‘Operasyonların anası yapılacak’ diyen gazeteci Erdinç de gözaltına alındı









Sosyal medyadaki paylaşımlarından kısa süre sonra Ayvalık’taki evinden gözaltına alınan Erdinç’in gözaltı kararına ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.



Tolga Şardan’ın T24’deki yazısı gerekçesiyle tutuklanmasının ardından Gazeteci Cengiz Erdinç’in de gözaltına alındığı öğrenildi.



Ayvalık’ta bulunan evinden gözaltına alınan Erdinç’in gözaltı kararına ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.



Erdinç, önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, Ankara’da iki aydan beri 7-8 savcının ‘operasyonların anası’ denilebilecek büyük bir operasyon için hazırlık yaptığını iddia etmişti. Erdinç, MİT’in ‘yargı çetesiyle’ ilgili AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduğu raporun da büyük operasyonla ilişkili olduğunu yazmıştı



Erdinç’in paylaşımları şöyle:



Daha önce de yazdım, öncelikle MİT durup durup Erdoğan’a rapor hazırlamıyor, 11 Aralık 2020 tarihinde MİT’te sınır aşanlar da dahil organize suçla ilgili bir birim kuruldu. Peker’in açıklamalarıyla başlayan süreç de dahil pek çok olay ve operasyon bu birimle ilişkili



İkincisi, en az iki aydan beri Ankara’da 7-8 savcının çalıştığı “operasyonların anası” diyebileceğimiz bir büyük hazırlık var. Bunu özellikle Bakırköy Adliyesi’ni işaret ederek defalarca telaffuz ettim, bazı mahalli idarelere, icra dairelerine kadar uzanan bir soruşturma.



Çağlayan ve Bakırköy’den hiç söz etmeyen İsmail Uçar’ın dilekçesinin de bu noktada bu soruşturmalara ön almak için basına sızdırıldığını düşünüyorum.



Yerel seçimler öncesi muhtemel operasyonun yıldızı kim olacak? Burada herkesin bildiği ama kimsenin sesini çıkarmadığı akçalı işler, asansör meseleleri, televizyon kanalları önlerine konduğunda Yerlikaya güzellemelerini ve o yenilen hurmaları hatırlamak gerekir.



Olaylar artık adliye adliye isim, rakam telaffuz edilmesine kadar geldi.



Yargıyı da içeren bir operasyon elbette “temiz eller” ruhunu okşayacak, “işte adalet hukuk bu” diyene tuzlukla koşanlar çıkacaktır. Gelişmeleri öncelikle “Hangi dağda kurt öldü de” sorusuna yanıtlar arayarak MHP ile köprülerin atılması ihtimaliyle değerlendirmek gerekir.”

Son güncelleme: 19:50 01.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı