• Turkhane Logo

Olağanüstü Hal yetkisiyle evleri de yıkmaya başladılar

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 28 evin yıkımını kararlaştırdı.

09:59 29 Mayıs 2018 Salı
Olağanüstü Hal yetkisiyle evleri de yıkmaya başladılar
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 28 evin yıkımını kararlaştırdı.

AKP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi, Olağünüstü Hal (OHAL) Kanunu kapsamında 28 ev hakkında yıkım kararı aldı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı, çoğu evsiz ve yoksul yurttaşlarla Suriyeli sığınmacılar tarafından kullanılan metruk binaların bir bölümünü yıkacak.

Binalar ‘Kentsel Sit Alanı’ içerisinde

Ulus Tarihi Kent Merkezi Kentsel Sit Alanı sınırları içinde kalan koruma alanındaki yapılardan Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün tespit ettiği 28 yapının ‘can ve mal güvenliğini tehdit ettiği’ gerekçesiyle yıkılacağı belirtildi. Yıkım kararı Belediye Encümeni tarafından onaylanırken, yıkım işlemlerine kısa süre içinde başlanacağı bildirildi.


Resmi Gazete’de yayımlanan ilanda şu ifadeler yer aldı:
“Ankara Yenileme Alanı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 19.11.2008 tarih ve 244 sayılı kararıyla ilan edilen ‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Kentsel Sit Alanı’ sınırları içinde kalan koruma alanındaki ve Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğünce tespit edilen can ve mal güvenliğine tehdit eden yapıların 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunun 9/f ve 11. maddeleri gereğince yıkım kararı Ankara Büyükşehir Belediye Encümenince onaylanmıştır.”



 

Son güncelleme: 09:59 29.05.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı