• Turkhane Logo

MİT’in Ukrayna’dan getirdiği Hablemitoğlu sanığı firar etti

19:25 06 Temmuz 2023 Perşembe
MİT’in Ukrayna’dan getirdiği Hablemitoğlu sanığı firar etti





MİT operasyonuyla Ukrayna’dan getirilen Necip Hablemitoğlu davası sanığı eski yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır firar etti.



Necip Hablemitoğlu suikastı kapsamında kırmızı bültenle aranırken MİT operasyonuyla Ukrayna’dan getirilen ve 19 Mayıs’ta tahliye edilen eski yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır firar etti.



Veryansın TV’nin haberine göre, Nuri Gökhan Bozkır’ın yakın çevresine, kendisinin masum olduğunu, ancak tüm olayın üzerine yıkıldığını, bu kararın Yargıtay tarafından bozulacağına inandığını ve bozulana kadar da teslim olmayacağını söylediği belirtildi.



Nuri Gökhan Bozkır’ın nerede olduğu ise bilinmiyor.



Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, şunları söyledi:



“İşin garip tarafı şu. Bozkır, Hablemitoğlu davası için getirildi. Avukatlarına göre, Soğan TIR’ları davasından yargılanamaz, bu hukuka aykırı. Hablemitoğlu’nda serbest bırakılınca diğer davadan ceza alması da garip karşılanıyor avukatları tarafından. Öte yandan kendisiyle aynı suçtan yargılanan 3 kişiye 15 yıl ceza verilirken Nuri Gökhan Bozkır’a 22 yıl ceza veriliyor. Aralarından bazılarına tutuklama kararı verilmezken, Bozkır’a veriliyor. Avukatları da, ‘aynı suçu işlemiş kişilerle farklı ceza almasının mantığı ne’ diye soruyor. Buradan bakınca da ‘haksız da değil’ diye düşünüyorsun. Ama hukuk bu kadar mı karmaşa ve allak bullak olabilir diye de kendine sormadan edemiyorsun.”

Son güncelleme: 19:25 06.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı