• Turkhane Logo

Mehmet Altan: 6 ay da fazladan yattım

Prof. Dr. Mehmet Altan cezaevinden tahliye olduktan sonra yaşadığı süreci değerlendirdi.

09:26 19 Temmuz 2018 Perşembe
Mehmet Altan: 6 ay da fazladan yattım
Prof. Dr. Mehmet Altan cezaevinden tahliye olduktan sonra yaşadığı süreci değerlendirdi.

15 Temmuz 2016 darbe girişimini önceden bildiği iddiasıyla yargılanıp ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla tutuklanan ve Anayasa Mahkemesi kararıyla 21 ay sonra tahliye edilen Prof. Dr. Mehmet Altan yaşadığı süreci anlattı.



Darbe girişiminin ardından yargı sürecine ilişkin konuşan Altan, “Kamuoyunun bildiği, hiç bu işlerle alakası olmayan ama aynı zamanda siyasilerin de hazetmediği kişilerin de bu torbaya atılması, bu işi sulandırdı. Bu süreç, gerçek suçlularla siyaseten cezalandırılmak istenenler aradaki çizgiyi kaldırdı” yorumunda bulundu. Altan, “Siyaset her şeyi belirlemeye başladığı anda, o toplum çöker” dedi.



 Kardeşi Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’la birlikte tutuklanan Mehmet Altan , cezaevinde halen tutuklu bulunan kardeşi için “Birlikte yargılandık. Benim için nasıl hukuk yoksa, onun için de yok. Hukuk yoksa, o davalara siyasi dava diyorlar Türkiye’de. Tüm dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşları, AB Konseyi’nden BM’ye kadar herkes bu davayı izledi, dosyayı tercüme ettirdi. Olup biteni, tiyatro olarak nitelediler. İşte Ahmet de o tiyatronun içinde, içeride bulunan bir yazar, edebiyatçı, düşünce insanı” açıklaması yaptı” açıklamasında bulundu.

Son güncelleme: 09:26 19.07.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı