• Turkhane Logo

Kocaman lüks aracı almaya mafya lideriyle gitti, Kaplan’a “kovuşturmaya yer yok” kararı verdi

14:50 15 Eylül 2023 Cuma
Kocaman lüks aracı almaya mafya lideriyle gitti, Kaplan’a “kovuşturmaya yer yok” kararı verdi





Eski Ankara Başsavcısı ve Yargıtay Üyesi Yüksel Kocaman’ın suç örgütü lideri iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’la ilişkilerine dair yeni iddialar gündeme geldi. Kocaman’ın kendisine hediye edilen lüks aracı almaya organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’la gittiği, Kaplan’ın tutuklanmasına neden olan dosya için daha önce “kovuşturmaya yer yok” kararı verdiği ortaya çıktı.



Tutuklanan organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’la bir kez yemekte görüştüğünü söyleyen Yargıtay Üyesi Yüksel Kocaman’a yalanlama geldi. Gazeteci Tolga Şardan, Kocaman’ın aracın geç tesliminden dolayı çalışanlara atarlı davrandığını öne sürdü. Şardan ayrıca Kocaman’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde Kaplan’la ilgili çok sayıda dosyaya “kovuşturmaya yer yok” kararı verildiğine dikkat çekti.



KAPLAN İSTEMİŞ, NARKOTİK POLİS MÜDÜRLERİ GÖREVDEN ALINMIŞ



‘Kaplan’ çetesi lideri Ayhan Bora Kaplan’ın emniyetteki ilişkilerine dair bir iddia daha ortaya atıldı. T24’ten Tolga Şardan’ın yazısında göre 15 Temmuz sonrası Ankara Emniyeti’nin uyuşturucu ticaretine yönelik mahkeme kararıyla gerçekleştirdiği telefon dinlemelerine takılan Kaplan’ın “baskı yapan polislerden kurtulmak için cebine 5 milyon koyduğu” ifadelerine dikkat çekti. Şardan, o dönem Narkotik Şube’deki müdürlerin görevden alındığına dikkat çekti



KOCAMAN’IN KAPLAN’LA İLİŞKİSİNE YÖNELİK İDDİALAR ARTIYOR



Tolga Şardan yazısında Yargıtay Üyesi Yüksel Kocaman’ın Kaplan’la ilişkisine yönelik iddialarına bir yenisini daha ekledi. Şardan’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:
“Gelelim bir önceki Büyüteç’te gündeme getirdiğim konuya.
Yine aynı suç örgütü soruşturması çerçevesinde; şüpheli Ayhan Bora Kaplan’ın bir yüksek yargı mensubuna villa ve lüks araç aldığı iddiasını gündeme taşıdım.
Özellikle isim vermemiştim; ancak Halk TV’den meslektaşım Seyhan Avşar, ismini vermediğim yüksek yargı mensubu Yargıtay Üyesi Yüksel Kocaman’a ulaşıp hakkındaki iddiaları sordu.




KAPLAN’LA İLGİLİ KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞI KARARLARI VERİLMİŞ



Tam da beklendiği üzere Kocaman, iddiaları kabul etmedi. Zaten etmesi de mevcut düzende beklenemez. Fakat Yargıtay, Kocaman’ın hakkındaki iddialarla bir süredir çalkalanıyor.
Kocaman, içinde muhatabına ulaşan mesajlar taşıyan açıklamasında, Kaplan’ın gözaltına alınmasının eski Bakan Soylu’ya yönelik olduğunu ifade etti. Kanımca bu ifadenin anlamı, mesajın doğrudan Süleyman Soylu’ya verildiği yolundaydı. Zira, Kocaman döneminde Kaplan hakkında verilen, “kovuşturma yapılmaya yer olmadığı kararları” (KYOK) var.




TUTUKLAMAYA SEBEP OLAN DOSYA İÇİN KOCAMAN “KOVUŞTURMAYA YER YOK” DEMİŞ



Son operasyonun, bu kararlardan birisinde geçen konular üzerinden yürütüldüğü bilgisi var. Bu bilgi doğruysa, bugün Kaplan ve adamlarının tutuklanmasına sebep olan dosyaya, Kocaman döneminde nasıl KYOK verildiğinin yanıtı olmalı sanırım.
Kocaman’ın aynı açıklamadaki diğer iddiası ise, Emniyet’te halen kripto F.tö’cüler olduğuydu. Kaplan’ın Ankara’daki faaliyetlerini üst noktaya çıkardığı dönemde Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olan Kocaman şöyle dedi:




“(…) Ben Emniyet ile çok uyumlu çalıştım. Ancak görünüyor ki Emniyet’te halen kripto F.tö’cüler var ve soruşturma aşamasında bilgi sızdırarak süreci yıpratmaya çalışıyorlar. Öyle anlıyorum. (…)”



KAPLAN İŞLERİNİ SOYLU YERİNE KOCAMAN’LA MI YÜRÜTTÜ?



Şimdi burada Kocaman’a, “Peki madem öyle göreviniz sırasında neden bu kripto F.tö’cü polisleri tespit edip gereğini yapmadınız” sorusunu yöneltmek gerekir.



Kaldı ki, kimi iktidar yanlıları, bürokratlar, siyasetçiler kendilerini ilgilendiren süreçlerde hoşlarına gitmeyen durum yaşadıklarında, bu durumları ortaya çıkaranları “F.tö’cülük”le suçlamayı kural haline getirdiler.



Ayrıca, Kocaman görevi devrederken F.tö’ye karşı büyük işler yapıldığını söylemişti. Demek ki şimdi işlerin eksik yapıldığı ortaya çıktı!



Yanı sıra; Kocaman açıklamasında, hem “Soylu’ya operasyon” diyor hem de polisin eylemlerine karşı Kaplan’ın kendisinden yardım talebinde bulunduğunu ifade ediyor.



İçişleri Bakanı Soylu ile “dolaylı” bağlantısı olan Kaplan, Soylu’nun emrindeki emniyetten şikâyeti için neden İçişleri Bakanı’na ulaşmayıp Ankara Cumhuriyet Başsavcısı’na gitsin? Bunun nasıl bir mantığı olabilir?



KOCAMAN LÜKS ARACI ALMAYA KAPLAN’LA MI GİTTİ?



Kocaman’ın “Kaplan’ı sadece bir kere gördüğü” cümlesi de önemli!



Burada kendisine küçük bir hatırlatma yapayım, lüks aracı almak için Esenboğa Havalimanı yakınlarındaki firma merkezinde, yanında Kaplan olduğu halde, aracın neden geç teslim edildiği konusunda çalışanlara yönelik “atarlı çıkışı” sanırım unuttu! Onu da hatırlatmış olayım.

Son güncelleme: 14:50 15.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı