• Turkhane Logo

Kemal Albayrak’tan Sadullah Ergin’e çağrı: Çık, 17 Aralık’ı anlat!

17:00 22 Aralık 2023 Cuma
Kemal Albayrak’tan Sadullah Ergin’e çağrı: Çık, 17 Aralık’ı anlat!





17 Aralık soruşturmasının yürütüldüğü dönem Adalet Bakanlığı koltuğunda Sadullah Ergin oturuyordu.



AKP’nin kurucu isimleri arasında yer alan eski Kırıkkale Milletvekili Kemal Albayrak, dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e, 17/25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarıyla ilgili açıklamada bulunması çağrısı yaptı. Kemal Albayrak, “Bir savcının (17 Aralık savcısı Celal Kara’nın) anlattıkları korkunç. Doğru veya yanlış sizin bu olayları anlatmanız gerekiyor. Arşiv unutmaz. Domuzlaşan ve utanma duygusunu yitiren münafıklarla, meşru yollarla mücadele şart.” ifadelerini kullandı.





17 Aralık büyük yolsuzluk soruşturmasının savcısı Celal Kara’nın, operasyonun 10. yıl dönümünde yaptığı açıklamalar kamuoyunda büyük yankı buldu. Celal Kara söz konusuu dönemde iktidarın hesap vermek yerine hukuku ayaklar altına alarak soruşturmayı kapattığını söylüyor ve dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le ilgili de bir iddia ortaya atıyordu.



Celal Kara, “Mesela bana gelen duyuma göre dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başsavcı Turan Çolakkadı ile görüşüp Ankara’ya döndükten sonra Recep Erdoğan ile görüşmesinde dosyanın çok dolu olduğunu ve hiçbir şey yapılamayacağını söylemişk. Erdoğan ise “Ne hukuku, ne delili lan! Hepsini savuracaksın!” diyerek bilinen tarzdaki tepkilerinden birini göstermiş.” diyordu.



AKP’nin kurucu isimlerinden Kemal Albayrak, bu iddialarla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Sadullah Ergin’e ‘açıklama’ çağrısı yapan Albayrak, şu ifadeleri kullandı:




Eski Adalet Bakanı” Sadullah Ergin’e çağrımdır. 17-25 Aralık Yolsuzluk operasyonları ile ilgili TBMM açıklamalarda bulunmanız gerekiyor. Skandalları kapatmakla siyaset yapılmaz. Bir savcının anlattıkları korkunç. Doğru veya yanlış bu olayları sizin anlatmanız gerekiyor.



Algılarla, görev yapanları, yok eden olayların açığa kavuşması gerekir. Bunlar eninde sonunda çıkartılacaktır. Bunlarla ilgili konuşmazsanız sizde bu kirliliğin koruyucusu olursunuz. Kirliliğin koruyuculuğu olmaz, bağımsız yargı bu kirlenmişliği, bir gün adalete teslim eder. Adalet herkese lazım. Arşiv unutmaz.



Kirlilikle mücadele edenlerin ocakları söndürüldü. Ülkede kurumların geldiği noktaya baktıkça, titrememek mümkün mü? Yazık oluyor bu millete, ülkeye, devlete. Asıl beka sorunu, yolsuzluk, yoksulluk, yasaklardır. Tarafım bu yüzden adalettir.



Kimseye düşmanlık beslemem, ayrımcılığa karşıyım. Ancak, domuzlaşan ve utanma duygusunu yitiren münafıklarla, meşru yollarla mücadele şart. Yoksulların, açların, öğrencilerin, emeklilerin, her vatandaşın haksız kazanç sahiplerinden alacağı var. Susmak çare getirmez.



Toplumsal duyarlılık şart. Herkesin sorumluluğu hakikatları çıkartmaktır.Hakikati ortaya çıkaranlara da sahip çıkıp, destek olmaktır. Mahalle ayrımcılığı ile suçlar korunamaz.

Son güncelleme: 17:00 22.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı