• Turkhane Logo

İletişim Başkanlığı’nın bütçesi ‘seçime’ gitti: Harcamaları Mayıs’ta beş kattı arttı

Fahrettin Altun'un başkanlığını yaptığı İletişim Başkanlığı'nın bütçesinin büyük bölümünü seçim öncesinde harcadığı ortaya çıktı.

11:25 18 Haziran 2023 Pazar
İletişim Başkanlığı’nın bütçesi ‘seçime’ gitti: Harcamaları Mayıs’ta beş kattı arttı
Fahrettin Altun'un başkanlığını yaptığı İletişim Başkanlığı'nın bütçesinin büyük bölümünü seçim öncesinde harcadığı ortaya çıktı.





Fahrettin Altun’un başkanlığını yaptığı İletişim Başkanlığı’nın bütçesinin büyük bölümünü seçim öncesinde harcadığı ortaya çıktı.



Sosyal medyada ‘Vitaminsiz Goebbels olarak nitelenen Fahrettin Altun’un başkanlığını yaptığı İletişim Başkanlığı’nın yıllık bütçesinin büyük bir kısmını seçim öncesinde harcadığı ortaya çıktı.



Yıllık bütçesinin yüzde 72’sini 5 ayda harcayan başkanlık, iki turlu seçimlerin yaşandığı mayısta ise nisan ayına göre neredeyse iki kat arttı.



24 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan ve geniş yetkilerle donatılan İletişim Başkanlığı, sosyal medyada kangren gibi yayılan trollerin ardından bir kez daha tartışmaya açıldı. İktidara muhalif isimleri sosyal medyada hedef gösteren, çoğu zaman küfürlere varan hakaretler ile kişileri hedef alan grupların sayısının giderek artması, “Troller nereden besleniyor?” sorusunu gündeme getirdi. İletişim Başkanlığı’nın 2019’da 344 milyon 531 milyon TL olan toplam bütçesinin 2023 itibarıyla 1,6 milyar TL’ye fırlaması ise “İletişim Başkanlığı sosyal medya trollerini mi besliyor?” sorusuna yol açtı.



Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Başkanlık, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin de gerçekleştirildiği 2023 yılına, rekor harcamalar ile damgasını vurdu. 2023 yılının ilk ayında 44 milyon 331 bin TL harcayan İletişim Başkanlığı, şubat ayı itibarıyla harcamalarını katlayarak artırdı. Türkiye’nin 14 Mayıs seçimleri atmosferine iyiden iyiye girdiği şubat, mart, nisan ve mayıs aylarında İletişim Başkanlığı, harcamaları itibarıyla adeta gemiyi azıya aldı.



MAYIS AYINDA REKOR HARCAMA



Başkanlığın 2023 yılının ilk beş ayında gerçekleştirdiği harcama, toplam 1 milyar 631 milyon 576 bin TL’lik başlangıç ödeneğinin yüzde 72’sini oluşturdu. 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta olmak üzere, Türkiye’nin iki kere seçime gittiği mayıs ayında ise başkanlığın, 521 milyon 439 bin TL’lik harcama ile bir rekora imza attığı bildirildi.



Fahrettin Altun’un başkanı olduğu İletişim Başkanlığı’nın 2023 yılının ocak-mayıs döneminde yaptığı harcamalar, aylara göre şöyle sıralandı:



/



Muhalefetin, “Propaganda bakanlığı” olarak nitelendirdiği başkanlığın bütçesinde yıllar itibarıyla yaşanan artış da “Türkiye markasını güçlendirmek” iddiasıyla yola çıkan ancak eleştirel yayınlar yapan medya organlarını susturmaya yönelik uygulamaları ile dikkati çeken başkanlığa sağlanan ayrıcalığı ortaya koyuyor. Başkanlığın 2019 yılı itibarıyla bütçesinde yaşanan değişim, kayıtlara şöyle yansıyor:



Son güncelleme: 11:25 18.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı