• Turkhane Logo

Hakan Fidan’ın Türkçe Olimpiyatları’ndaki görüntüleri sosyal medyada gündem oldu

16:50 19 Temmuz 2023 Çarşamba
Hakan Fidan’ın Türkçe Olimpiyatları’ndaki görüntüleri sosyal medyada gündem oldu





Avukat Nazılıgüney: ‘Hakan Fidan’ın 2009 Türkçe Olimpiyatları’ndaki bir görüntüsü ortaya çıktı. 2007’de de tertip heyetinde yer almış. Türkçe Olimpiyatlarına katılan, bir şekilde görüntü veren herhangi bir kamu görevlisinin asgari olarak ihraç edildiğini söylemeye bile gerek yok.’



Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın 2009’da Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) Başkanı olduğu dönemde katıldığı Türkçe Olimpiyatları’ndaki görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. “Türkçe Olimpiyatlarında önde oturan Hakan Fidan BAKAN oldu. Arkadaki sıradan vatandaşlar hapiste!” notu düşülen video binlerce kez izlendi.



Serbestiyet’teki köşesinde videoyu konu eden avukat Levent Mazılıgüney, ‘Önde oturan Hakan Fidan Bakan oldu. Arkadaki sıradan vatandaşlar hapiste!’ notu ile ilgili olarak ‘Haklılık payı var mı? Hakan Fidan’ın Türkçe Olimpiyatlarında izleyici olarak değil bazı yıllarda tertip komitesinde yer aldığı zaten biliniyordu.’ yorumunu yaptı.



Mazılıgüney, ‘Yeşil herkese yeşildir, kırmızı da herkese kırmızıdır. Yeşil ışıkta geçenlere ise elbette yaptırım olmaz, olması düşünülemez. Hakan Fidan’ın 2009 Türkçe Olimpiyatları’ndaki bir görüntüsü ortaya çıktı. 2007’de de olimpiyatların tertip heyetinde yer almış. 2012 yılında devletin hatıra parası bastığı Türkçe Olimpiyatları’na 2013 yılında bağış yaptığı içinse bir işadamı ceza aldı. Türkçe Olimpiyatlarına katılan, bir şekilde görüntü veren herhangi bir kamu görevlisinin asgari olarak ihraç edildiğini söylemeye bile gerek yok. Peki sıradan vatandaşa, sıradan bir kamu görevlisine (yeşil görünümlü) kırmızı ışık olan faaliyetler, sıradan olmayanlar için neden yeşil?’ diye sordu.




Hakan FİDAN!
Yaaa! pic.twitter.com/JQBDCOqFAE— Hüseyin Cimşit (@hcimsit) July 18, 2023




Levent Mazılıgüney şunları yazdı:



2003 yılında ilki düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarını herkes bir şekilde hatırlar. İnternet sayfaları erişilebilir olmasa da internet arşivleri herkese açık. Türkçe Olimpiyatları internet sayfalarında Olimpiyatların Amacı “Kültürel değerlerin “İNSANLIK” ortak çatısı altında gün yüzüne çıkartılması ve kopuk ilişkilerin aşılarak diyalog köprülerinin kurulması aynı dili konuşmakla mümkün olacaktır” cümlesiyle açıklanmaya başlıyor; “Güzel Türkçemize hizmet adına çıktığımız bu kutlu yolda dünyanın her rengine ve her iklimine hitap ederek SEVGİ, HOŞGÖRÜ ve DİYALOG kapılarının aralanmasına katkıda bulunmayı ümit ediyoruz” cümlesiyle sonlanıyor.



Bir iş insanının “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla yargılamasından bir kesit paylaşayım. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı soruyor: “Türkçe Olimpiyatlarına 20 bin dolar bağışta bulunmuşsun? Neden yaptın bunu?” İş insanının cevabı çok ilginç: “Efendim, … Bakanımız aradı, bağış yapmamı istedi. Daha fazla bekleniyordu ama ben bu kadar yaptım” (SEGBİS kayıtlarına Bakan beyin ismi yazılmadığı için ben de açıktan yazmadım). Yargılamaya konu bağışın yapıldığı yıl 10. Türkçe Olimpiyatlarında, 2012 yılında madeni 1 Türk Liralarının bir yüzünde Atatürk resmi yerine Türkçe Olimpiyatları logoları basılarak hatıra nitelikli madeni tedavül parasından 1 milyon adet basıldıktan bir yıl sonra, yani 2013 yılı. 2013 yılında 11. Türkçe Olimpiyatlarının kapanışı İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılmış Türkçe Olimpiyatlarına katılan, bir şekilde görüntü veren herhangi bir kamu görevlisinin asgari olarak ihraç edildiğini söylemeye gerek yok. Bağış yapanlar ise iş insanı örneğinde olduğu gibi genellikle yargılandılar. İbrahim Kalın’ın MİT Başkanlığı görevini kendisinden devraldığı Hakan Fidan’ın Türkçe Olimpiyatlarını eğlenerek izlediği görüntüler sosyal medyada gündem oldu



Paylaşılan videoda bir de yazı var: “Türkçe Olimpiyatlarında önde oturan Hakan Fidan BAKAN oldu. Arkadaki sıradan vatandaşlar hapiste!” yazılmış. Haklılık payı var mı? Sosyal medyada görüntünün yayılmasına gerek var mıydı? Hakan Fidan’ın Türkçe Olimpiyatlarında izleyici olarak değil bazı yıllarda tertip komitesinde yer aldığı zaten biliniyordu. İnternet arşiv sitelerine de gerek yok. Wikipedia sitelerinde kimler tertip etmiş, kimler jürilerde yer almış, kimler desteklemiş, sıralı tam listeler halinde mevcut. Dilerseniz 2007 yılında yani 5. Türkçe Olimpiyatlarında tertip heyetinde yer alan Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) Başkanı Hakan Fidan ile birlikte hangi siyasiler, bürokratlar, iş insanları, akademisyenler, tanınmış kişiler bulunmuş inceleyebilirsiniz



Aynı soruyu tekrar soralım. Türkçe Olimpiyatlarına katılma, bağışta bulunma, organizasyonunda yer alma eylemleri için “kırmızı ışık” yakıldığını hatırlamıyorum. Peki sıradan vatandaşa, sıradan bir kamu görevlisine yeşil görünümlü kırmızı ışık olan faaliyetler, sıralı tam listesini verdiklerimiz için neden yeşildir?



Başka kriterler için başka örnekler vermeye gerek var mı?

Son güncelleme: 16:50 19.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı