• Turkhane Logo

Gözden düşen Erdoğanist hakimin ibretlik sonu

Sosyal Medyadan “reisim” mesajlarıyla tanınan Hakim İbrahim Sağır, gözdenden düşünce toplum içinde istenmeyen adam oldu. Mesleğinden de oldu itibar da kalmadı.

15:21 25 Ekim 2019 Cuma
Gözden düşen Erdoğanist hakimin ibretlik sonu
Sosyal Medyadan “reisim” mesajlarıyla tanınan Hakim İbrahim Sağır, gözdenden düşünce toplum içinde istenmeyen adam oldu. Mesleğinden de oldu itibar da kalmadı.



Adana ve Gaziantep’te hakimlik yaptığı dönemlerde iktidar yanlısı kararlarıyla gündeme gelen hakim İbrahim Sağır, bir süre önce gözden çıkarılmıştı.

Gaziantep’te yaptığı uygulamalarla avukatlardan büyük tepki çeken Sağır, Hakimler Savcılar Kurulu’na şikayet edilmişti. Konu, kamuoyunda uzun süre tartışılırken gazetelerde de geniş yer bulmuştu.


Sağır, sosyal medya hesaplarından da ‘Seni seviyoruz Erdoğan’ mesajlarıyla gündeme gelen bir isimdi. Hakimin dönemin Başbakanı Erdoğan için bu sözleri sarf etmesi tüm kesimlerin tepkisini çekmişti.



Sağır, iktidar ya nlısı mesaj ve kararlarıyla gündeme gelse de bir süre sonra gözden çıkarıldı. HSK tarafından Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nden Erzurum’a sürgün edildi. Başkanlıktan alınarak Erzurum Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen Sağır karar üzerine hakimliği bıraktı.

Adana’da yayın yapan yerel Küçüksaat sitesinin haberine göre Sağır’ın durumu ‘ibretlik’:

“İbretlik bir durum olan İbrahim Sağır’ın durumu önümüzdeki günlerde tartışılmaya devam edeceğe benziyor.”

Yandaş eski hakim Sağır’ın hakimlikten ayrıldıktan sonra avukatlık yapmak için Adana Baro’suna başvurduğu aktarılıyor. Ancak Adana Barosu bu başvuruyu kabul etmedi.

Haberde aktarılan bilgilere göre, Adana Barosu’ndan red alan Sağır Kahramanmaraş Barosu’na başvurdu. Başvurusu onaylanan Sağır’ın bir sonraki hamlesi ise Kahramanmaraş’tan Adana’ya nakil isteği oldu.

Türkiye Barolar Birliği’nden nakil onayı alan Sağır Adana’daki avukatlık bürosunda çalışmak için kolları sıvamışken, avukatlardan gelen yoğun tepkiler üzerine Adana Barosu Türkiye Barolar Birliği’nin nakil kararını yargıya taşıdı.

Hakim olarak görev yaptığı dönemde avukatlara hakarete varan tavırları ve savunmalarını kısıtlaması nedeniyle İbrahim Sağır’ın Adana’da avukatlık yapmasını Adanalı avukatların da istemediği aktarılıyor.

Hakimlik yaptığı dönemde İbrahim Sağır, avukatlara duruşma sırasında odasındaki koltuklara oturma yasağı koymuştu.

Son güncelleme: 15:21 25.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı