• Turkhane Logo

Gazeteci Can Ataklı, yurt dışı yasağı ve adli kontrolle serbest bırakıldı

18:50 27 Aralık 2023 Çarşamba
Gazeteci Can Ataklı, yurt dışı yasağı ve adli kontrolle serbest bırakıldı





‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlamasıyla Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen gazeteci Can Ataklı yurt dışı yasağı ve adli kontrolle serbest bırakıldı.



YouTube kanalında söyledikleri sebebiyle hakkında, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlamasıyla soruşturma başlatılan gazeteci Can Ataklı, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Basın Bürosu savcılığında ifade veren Can Ataklı adli kontrol talebiyle sulh ceza mahkemesine sevk edildi.



Can Ataklı, Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrolle serbest bırakıldı.



CAN ATAKLI NE DEMİŞTİ?



Can Ataklı youtube yayınında şunları ifade etmişti:



“Bir güruh PKK’ya hizmet ediyorsunuz, defolun gidin burdan… Tamamen provakasyon ve iktidar tarafından düzenleniyor belli. Vatandaşın böyle bir tepki göstermesine falan gerek yok. Öbür tarafta mikrofon tutuşturuyorlar adamın eline Kavala’ya ve Öcalan’a özgürlük isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz… Kimsin lan? Kimsin? Yani şehit babası olunca canının istediğini söyleme hakkın mı var? Ama eline mikrofon verip bunu söyletenlere tabii söylüyorum. Acılı bir adam… Ona diyorlar ki oğlunu PKK öldürdü bunlar da PKK’yı savunuyor.”



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Can Ataklı hakkında bu sözleri nedeniyle resen soruşturma başlatmıştı.

Son güncelleme: 18:50 27.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı