• Turkhane Logo

Erdoğan'ı eleştirince hayatı karartıldı!

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’daki selde İBB Başkanı İmamoğlu’nu hedef alan paylaşımına yorum yazan Muhterem Çıtanak, başına gelenlerden sonra intihara sürüklendiğini söyledi.

18:04 07 Temmuz 2020 Salı
Erdoğan'ı eleştirince hayatı karartıldı!
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’daki selde İBB Başkanı İmamoğlu’nu hedef alan paylaşımına yorum yazan Muhterem Çıtanak, başına gelenlerden sonra intihara sürüklendiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk seçildiği sene, İstanbul’da sağanak yağışın neden olduğu sel yüzünden Eminönü ve çevresindeki iş yerleri sular altında kalmıştı. O tarihlerde tatilde olduğu için İmamoğlu çokça eleştirilmişti.

Eleştirilere AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla katılmıştı. Paylaşımında “İstanbul’u sel götürüyor, beyefendi tatilde” ifadelerini kullanan Erdoğan’a sosyal medya kullanıcısı Muhterem Çıtanak’tan 15 Temmuz gecesi hatırlatması geldi. O gece tatilde olan Erdoğan’a, “İstanbul’de sel oldu, beyefendi tatilde, diyecek son kişi sensin” diye tepki gösteren Çıtanak’ın o günden sonra hayatı karardı. Paylaşımlarından dolayı mahkemeye çıkarılan Çıtanak, yurt dışı yasağıyla serbest bırakıldı.

DARBEDE TATİLDEYDİ


Yaşadıklarını Cumhuriyet gazetesine aktaran 2 çocuk babası Çıtanak, “O tarihte İstanbul’da sel olduğu için sosyal medyada Ekrem İmamoğlu’na çok yüklenildi ve tatilde denildi. Ben de buna istinaden ‘Bu ülkede darbe oldu cumhurbaşkanımız da tatildeydi’ dedim. Paylaşımlarında herhangi bir art niyet yoktu. Ben devletimi ve ülkemi seviyorum. Cumhurbaşkanı makamına saygım vardır fakat şahsını sevmem. Cumhurbaşkanı’na hakaret etmedim. Paylaşımlarımda ve konuşmalarımda hep ekonomi ve işsizliğe vurgu yaptım. Bu konunun buralara gelmesi beni de şaşırttı” ifadelerin kullandı.

SEÇTİĞİMİZ SİYASETÇİYİ ELEŞTİREMEYECEK MİYİZ?

Her yere iş başvurusunda bulunduğunu belirten Çıtanak, “İlçe kaymakamına gittim yardım istemedim, iş istedim. Bana ‘Sen yanlış ilçede oturuyorsun’ dedi. Depo sahibi de 4 aylık kirasını istemiyor yeter ki çıkın diyor. Çocuklarım bir şey isteyince yerin dibine giriyorum. Seçtiğimiz siyasetçiyi eleştiremeyecek miyiz?” diye konuştu.

SİYANÜR MÜ İÇEYİM?

İŞKUR’dan her seferinde eli boş döndüğünü, ekonomik sıkıntılarının olduğunu hatta evinde 3 aydır yemek pişmediğini söyleyen Çıtanak, “Ne yapacağımı bilmiyorum. Siyanür mü içelim, toplu intihar mi edelim? Ne yapalım, soruyorum? Sırf AKP’li olmadığım için işsizim. Karamürsel Belediyesi, Gölcük’ten işe adam alıyor ama beni almıyor. Açık ve net söyleyeyim intiharın eşiğindeyim. Çünkü ekonomik olarak zor durumdayım. Borç nedeniyle evimin elektrik aboneliği kapandı. Tek kuruş gelirim yok. Pazarda geriye kalanları topluyoruz. Ne diyeyim adalet mülkün temelidir, evet gerçekten adalet mülkü olan için var. Keşke bu ülkede mülteci olsaydım” diye konuştu.

Çıtanak, daha öncede işsiz olduğu dönemde, sahilde bulduğu 20 bin lira ve çeşitli ziynet eşyalarını sahibine iade ettiği için gündeme gelmişti.

Son güncelleme: 18:04 07.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı