• Turkhane Logo

Emrah Serbes'in suçunu üstlenen arkadaşı hâkim karşısında

Kaza esnasında arabayı kendisinin kullanmadığını belirten Doğru, Serbes'in yalan beyan için kendisine herhangi bir talepte bulunmadığını söyledi

17:38 30 Mart 2018 Cuma
Emrah Serbes'in suçunu üstlenen arkadaşı hâkim karşısında
Kaza esnasında arabayı kendisinin kullanmadığını belirten Doğru, Serbes'in yalan beyan için kendisine herhangi bir talepte bulunmadığını söyledi

İzmir-Aydın otoyolunda 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında ilk olarak suçu üstlenen Kenan Doğru, tutuklu yargılanan yazar Emrah Serbes’le birlikte hâkim karşısına çıktı. Kaza esnasında aracı kullananın kendisi olmadığını belirten Doğru, Daha önceki ifadelerinde suçu ben üstlenmiştim ve arabayı kullandığımı söylemiştim. Ancak arabayı aracın sahibi Emrah Serbes kullanıyordu” dedi. 

Tutuklu sanık Emrah Serbes ile birlikte yargılandığı İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinin talimatı üzerine İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesinde sorgusu yapılan Kenan Doğru, Kendisi ile bir gün önce anlaşıp onun yanında şoför olarak çalışmaya başladım. Yeni başladığım için sigortam yoktu” ifadelerini kullandı. İzmire gitmek üzere İstanbuldan yola çıktıklarını söyleyen Doğru sorgusunda şunları söyledi: 

Arabayı İzmir gişelerine kadar ben kullandım. Orada Emrah Sen yorulmuşsundur, direksiyona ben geçeyim dedi. Ben de ön yolcu koltuğuna, sağına oturdum. O anda hava çok yağmıyordu, nemliydi. Gişelerden geçip bir süre gittikten sonra arabanın arka tarafı az bir şey kaydı gibi oldu. Ben o anda dalmış gibiydim. Emraha arabanın arkasının kaydığını söyleyip yavaş gitmesini istedim. Tekrar gözlerimi dinlendirmek için kapattım, yani yarı uyuyor gibiydim. Belli bir süre gittikten sonra aniden arabanın sarsıldığını hissettim ve gözlerimi açtım. Açtığımda önümüzdeki arabanın tam önümüzde olduğunu gördüm ve nitekim arabaya çarptık. Ondan sonra bizim araç takla atmaya başladı.






Suçu üstlenmek için Emrah bana herhangi bir beyan veya talepte bulunmadı

Bir süre sonra takla atmalar bitti ben de aracın sunroofundan çıktım, daha sonra da Emrahı çıkardım. Bundan sonra diğer aracın yanına gittim. Arabanın önünde bir erkek ve bir kadın vardı. Ayrıca bir de araçtan fırlamış bir kadın olduğunu gördüm. Onların yanına yaklaşmadım ve ne yapacağımı düşündüm. Tıbbi herhangi bir bilgim olmadığından müdahale etmedim. Emrahtan cep telefonunu isteyip 112yi aradım. Bir süre sonra polisler geldi. Polislerden biri, kazayı kim yaptı diye sorunca, gayri ihtiyari ben yaptığımı söyledim. Fakat aracı ben kullanmıyordum. Savcılıktaki son ifademde doğruyu anlattım.

Suçu üstlenmek için Emrah bana herhangi bir beyan veya talepte bulunmadı. Ayrıca ben Emrahın, Ben bu suçu yüklenebilecek psikolojide değilim şeklinde bir beyanını duymadım. Ancak kaza mahallinde kendi kendine konuşuyordu, ben de kendi kendime bu suçu üstlendim. Sırt çantalarında birinde viski olduğunu söylemişti, Bodruma gittiğimde içerim demişti. Yolda viski veya alkol alırken görmedim. Fakat ben Susurlukta çorba içmeye gittiğimde kolasına viski kattıysa veya viski içtiyse bilemem. Ben saat 22.30da Emrahı evinden aldığımda sarhoş değildi. Alkollü olup olmadığını bilemem fakat çok kendindeydi. Avukat beyin araçta bulunan bira şişesinde sanık Emrah Serbesin DNAsına rastlandığına dair beyanına karşı ben de araçta Emrahı bira veya başka bir içki içerken görmedim. Ben Emrahın çok yanına yaklaşmadım, alkol kokusunu hissetmedim. Ben arabayı kullandığım zaman 150 kilometreyi geçmedim.”

Ne olmuştu?

22 Eylül 2017 tarihinde Aydın-İzmir otoyolunda meydana gelen kazada İstanbuldan İzmire giden ve içinde yazar Emrah Serbes ile şoförü Kenan Doğrunun bulunduğu araç Aydın Özçelik yönetimindeki araca arkadan çarpmış, sürücü Aydın Özçelik ve kızı Zeynep Özçelik olay yerinde, ağır yaralanan Nilgün Özçelik ise kaldırıldığı Torba Devlet Hastanesinde 22 gün sonra yaşamını yitirmişti. Emrah Serbesin şoförü Kenan Doğru kazadan sonra tutuklanmış, Emrah Serbes ise kazadan 6 gün sonra sosyal medya üzerinden itiraf mektubunu paylaşarak kazanın sorumlusunun kendisi olduğunu açıklamıştı. Ardından Emrah Serbes tutuklandı, Kenan Doğru da tahliye edilmişti. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kenan Doğru için, Suçu üstlenmek suçundan 2 yıla kadar, Emrah Serbes için de, Bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümüne neden olmak suçundan 22.5 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanıkların davası İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde sürüyor. 

Son güncelleme: 17:38 30.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı