• Turkhane Logo

Çete başlarıyla fotoğrafı çıkan Jandarma Genel Komutanı, 17 paylaşıma erişim yasağı getirtti

16:50 17 Ekim 2023 Salı
Çete başlarıyla fotoğrafı çıkan Jandarma Genel Komutanı, 17 paylaşıma erişim yasağı getirtti





Çete başlarıyla fotoğraf çektirdiği ortaya çıkan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, skandal görüşmelerinin ifşa edildiği X Platformundaki 17 paylaşıma erişim engeli getirtti.



Suç örgütleriyle ilişkili isimlerle görüşmesi ortaya çıkan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, bu fotoğraflara erişim engeli getirtti. Engel getirilen paylaşımlarının çoğunda Arif Çetin’in adının yer almaması dikkat çekti.



MAHKEME KİŞİLİK HAKLARININ İHLAL EDİLDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ



Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’in başvurusuyla 17 sosyal medya paylaşımını erişime engelledi. Mahkeme kararında, “Çetin’in adı kullanılarak itibarını zedeleyici nitelikte paylaşımlara yer verildiği ve kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle 17 içeriğin 5651 Sayılı Kanunun 9. Maddesi uyarınca erişime engellenmesine karar verildiği” ifade edildi.



PAYLAŞIMLARDA ADI GEÇMİYOR



Duvar’da yer alan habere göre kararda, sosyal medya paylaşımlarında Çetin’in adı geçtiği ifade edilse de birçok paylaşımda Çetin’in adı yer almıyor. Erişim engeli talep eden Arif Çetin’in avukatı Alaaddin Varol’un geçmişte AKP Çankaya İlçe Başkanlığı yaptığı ve AKP’den milletvekili aday adayı da olduğu öne sürüldü.



ÇAKICI’NIN ADAMI ZİYARET ETMİŞTİ



Mart ayında, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın ‘ basın danışmanı’ Ferhat Aydoğan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’i ‘ziyaret’ ettiklerini duyurmuş, fotoğrafın gündem olmasıyla paylaşım kaldırılmıştı. Orgeneral Arif Çetin’in ise daha önce, cinayetten yargılandıktan sonra Gürcistan’a kaçan ve burada tutuklanan Metro Turizm sahibi Galip Öztürk ile fotoğrafı ortaya çıkmıştı. Çetin’in ayrıca “derin devletin” önemli isimlerinden olduğu öne sürülen Mehmet Ağar ve Tolga Ağar’la da samimi görüntüler vermişti.

Son güncelleme: 16:50 17.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı