• Turkhane Logo

Bayram günü: 864 bebek kreşte değil cezaevinde!

Bugün Kurban Bayramı. İyi bayramlar, güzel dilekler, hapisteki dostlarına vefa yazısı yazanlar, sevdikleri için tweet atanların günü… Tutuklu bebekler, hastalar, hamileler bir bayramı daha yine cezaevinde geçirecek.

11:11 11 Ağustos 2019 Pazar
Bayram günü: 864 bebek kreşte değil cezaevinde!
Bugün Kurban Bayramı. İyi bayramlar, güzel dilekler, hapisteki dostlarına vefa yazısı yazanlar, sevdikleri için tweet atanların günü… Tutuklu bebekler, hastalar, hamileler bir bayramı daha yine cezaevinde geçirecek.



Hapisteki 864 bebek, hamile kadınlar, düşük tehlikesi olan hamile kadınlar, 457’si ölümcül 1333 ağır hasta büyük bir kesimin umurunda değil. Her gün, her sabah bir bebek daha annesiz kalıyor, bayramları tek başlarına geçiriyor.

Daha dün bir çocuğun boynu büküldü. Samsun’da tutuklanan Fatma Güleç ve kızı Evfa’ya bir daha bayram belki de hiç gelmeyecek. Evfa da muhtemelen kısa bir süre sonra annesizliğe dayanamayıp demir parmaklıklar ardına gidecek.


/
Evfa Güleç.

Cezaevinde bebeği karnında ölen ve kürtaj yapıldıktan sonra tekrar cezaevine gönderilen Hanife Çifti, ilk hamileliğini yaşayan 4 aylık hamile Güzin Mızrak, daha önce 2 kez düşük yapmasına, üstelik tüp bebek tedavisiyle hamile kalmış olmasına rağmen hala tutuklu bulunan 3 aylık hamile Zeynep Şakrak, yüzde 70 düşük tehlikesine rağmen birkaç gün önce tutuklanan Fatma Zehra Gül cezaevinde tutuklu bulunan hamile kadınlardan ya da düşük yapanlardan saece birkaçı…

4 çocuk Annesi Bahar Altun, down sendromlu kızı Ebru (3) ile dört aydır Trabzon Cezaevinde. Annesiyle birlikte Sincan Kadın Cezaevinde kalan Tunahan Tay’a otizm teşhisi konuldu. 60 günlükken annesi Nurhan Erdal Bahadır ile Mersin Cezaevine giren kalp hastası Muaz bebek, 8 aydır parmaklıkların ardında yaşam savaşı veriyor. Aynı cezaevinde annesi Derya Gül ile kalan Yağız ve Yavuz kardeşler, Melahat Bişkin ve oğlu 5,5 yaşındaki Murat Eymen ve Fatma Urunga’nın kızı 2,5 yaşındaki Betül de var. Burası kreş değil, yurt değil, cezaevi!

Hasta, hem de tutuklu olan bebeklerin durumu ise daha vahim. Annesi Hülya Usanmaz ile 9 aydır Mardin Cezaevinde kalan ve doğuştan hemanjiom (Damar tümörü) hastalığı bulunan Avşin bebeğin durumu ise artık kritik. Tedavisi yapılamadığı için ilaçlarını da alamayan Avşin’in yüzündeki yaraların boğazına kadar ilerledi ve bu nedenle yemek yiyemiyor.

/
Avşin Usanmaz.

Karaciğer nakli yapıldıktan sonra tekrar cezaevine gönderilen Şerif Ağu, yumurtalıkta başlayan kanser artık karaciğerine sıçrayan Yusuf Özmen, kronik spastik kolon hastalığı olan ve ‘ben ölüyorum’ diyerek yardım çağrısında bulunan Hüseyin Kara, koğuşta bayıldığı zaman soğanla ayıltılan epilepsi hastası Hatice Erol, milyonda bir görülen ve tiroid kanserine dönüşen Men2A adlı kalıtsal bir hastalığı olan, üstelik ve oğlu ve eşiyle Sivas Cezaevinde bulunan Raziye Işık… Hangisini sayalım. Cezaevleri benzer birçok vaka ile dolu.

Evet bugün Kurban Bayramı… Kaç bayram böyle geçti. Kimbilir kaç bayram daha böyle geçecek.

src=http://aktifhaber.com/upload/assets/6e0231fa23a84a00de3a7d1fb86c4f38.jpg
Ebru Altun ve Tunahan Tay anneleriyle birlikte, cezaevinde. 

Son güncelleme: 11:11 11.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı