• Turkhane Logo

Atlantik Okyanusu’nda kaybolan genç, 35 saat sonra sağ kurtarıldı

19:25 07 Ağustos 2023 Pazartesi
Atlantik Okyanusu’nda kaybolan genç, 35 saat sonra sağ kurtarıldı





ABD’nin Florida eyaletinde Atlantik Okyanusu’na balık avlamaya çıkan genç, kaybolduktan 35 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Okyanusta sürüklenirken ölmekten korktuğunu anlatan gencin, “35 saat içinde tanrıyla tüm hayatım boyunca yaptığımdan daha fazla konuştum” dediği belirtildi.



ABD’nin Florida eyaletinde küçük bir tekneyle balık tutmak için Atlantik Okyanusu’na açılan 25 yaşındaki Charles Gregory isimli genç, 35 saat sonra sahil güvenlik tarafından sağ olarak kurtarıldı.



ABD Sahil Güvenliği tarafından 5 Ağustos’ta yapılan açıklamada, Charles Gregory’nin cuma günü sabah küçük teknesiyle Atlantik Okyanusu’na doğru açıldığı ve akşamüzeri geri dönmemesi üzerine kendilerine kayıp olarak bildirildiği ifade edildi. Sahil güvenlik, Florida eyaletinin Atlantik Okyanusu açıklarında havadan ve denizden yapılan arama çalışmalarında, 5 Ağustos Cumartesi günü Gregory’i yarısına kadar su almış teknede sağ olarak tespit etti.



Charles Gregory’nin 4 Ağustos sabah erken saatlerde balık tutmak üzere St. Augustine kıyılarından Atlantik Okyanusu’na açıldığı, ancak gelgit tahmin ettiğinden daha hızlı yükseldiği için 12 metrelik teknesini kısmen batırdığı ve Gregory’nin suya düştüğü belirtildi.



Suya düştükten sonra tekrar teknenin üzerine çıkmayı başaran 25 yaşındaki balıkçının Florida’nın yakıcı güneşi altında ‘hayatta kalma mücadelesi’ de böylece başlamış oldu.



Gencin babası Raymond Gregory, “Geceleri güneşten yanmış vücudunun rüzgarın etkisiyle, suyun içinde dondurucu soğuğa maruz kaldığını” söyledi. Babası Raymond Gregory, 6 Ağustos Pazar günü CNN’e yaptığı açıklamada, iki günlük hayatta kalma mücadelesi sırasında oğlunun sadece köpekbalıklarıyla karşılaşmakla kalmadığını, aynı zamanda denizanası sokmalarına da maruz kaldığını söyledi. Babası 25 yaşındaki oğlunun cep telefonunu ve can yeleğini kaybettiğini belirterek, Atlantik Okyanusu’nda sürüklenirken ölmekten korktuğunu ve “35 saat içinde tanrıyla tüm hayatım boyunca yaptığımdan daha fazla konuştum” dediğini aktardı.



ABD Sahil Güvenliği, “Charles’ın cumartesi sabahı bir hava ekibi tarafından kıyıdan yaklaşık 12 mil açıkta tespit edilmesinin ardından Atlantik Okyanusu’nda arama kurtarma çalışmalarına katılan ekipler tarafından kurtarıldığını” açıkladı. Sahil Güvenlik tarafından paylaşılan dramatik kurtarma görüntülerinde Charles, mürettebat tarafından kurtarılmadan önce pruvası su yüzeyinin altına inerken sular altında kalan teknede otururken görülebiliyor.

Son güncelleme: 19:25 07.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı