• Turkhane Logo

Almanya'dan Büyükada iddianamesine sert tepki

Aralarında bir Alman vatandaşının da bulunduğu 11 kişi hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası istenmişti.

13:51 09 Ekim 2017 Pazartesi
Almanya'dan Büyükada iddianamesine sert tepki
Aralarında bir Alman vatandaşının da bulunduğu 11 kişi hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Dışişleri Bakanı Gabriel bir Alman vatandaşının da aralarında olduğu hak savunucuları için 15’er yıla kadar hapis cezası istenmesini kabul edilemez bulduğunu açıkladı.

İstanbul Büyükadada toplantı sırasında gözaltına alınan sekizi tutuklu, 11 insan hakları savunucusu hakkında silahlı terör örgütüne yardım etme” ve silahlı terör örgütüne üye olma” gibi suçlardan 7,5 yıldan 15er yıla kadar hapis cezası istenmesine Berlinden tepki geldi.

DW Türkçede yer alan habere göre, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, savcılığın Steudtner ve diğer 10 insan hakları savunucusu hakkındaki suçlamalarıyla ilgili haberleri büyük endişeyle karşıladığını ifade etti. İstenen cezanın tamamen anlaşılmaz ve kabul edilmez” olduğunu belirten Gabriel, Elbette bununla ilgili hemen Türk hükümetiyle temasa geçtik” dedi. Gabriel, Alman hükümetinin Türkiyede tutuklu Alman vatandaşlarını Almanyaya geri getirmek için her türlü girişimde bulunduğunu ifade etti.

Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir de Bild gazetesine verdiği demeçte suçlamaları daha absürtü olamaz” sözleriyle tanımladı. Özdemir, Türkiyenin şiddetsiz çatışma çözümleri ve IT güvenliği üzerine seminer veren bir kişiyi terörist olarak suçladığı belli” diye konuştu. Alman rehinelerin” serbest bırakılmasını isteyen Özdemir, aksi halde ülkeler arasında normale dönüşün” olmayacağını belirtti.

Son güncelleme: 13:51 09.10.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı