• Turkhane Logo

Ali Yerlikaya Cemaate yönelik operasyonlara övünürken, Adli suçlarda büyük artış yaşanıyor

16:50 07 Ağustos 2023 Pazartesi
Ali Yerlikaya Cemaate yönelik operasyonlara övünürken, Adli suçlarda büyük artış yaşanıyor





İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sedye ile cezaevine götürülen 86 yaşındaki felçli hasta Mustafa Sait Türk’ün de aralarında bulunduğu 254 hizmet mensubununun tutuklanması ile övünürken, Türkiye’de adli suçlar da artış sürüyor. Bir biri ardına silahlı saldırı ve kadın cinayetleri medyaya yansıma devam ediyor. Mafya mensupları o kadar ileri gittiki uzun namlulu silahla cinayet işlemeye başladı.



İstanbul Sarıyer‘de motosikletle seyir halinde olan 2 kişiye kalaşnikoflu saldırı düzenlendi. Olayda 2 kişi öldü  1 kişi yaralandı. Denizli’de bir kişi eşini ve üvey oğlunu bıcakla öldürdü. Rize’de ise kira artışından çıkan tartışmada ev sahibi tarafından bıçaklanan 2 kişi öldü. Şanlıurfa’da ise cezaevinden çıkan bir kişi boşanmak isteyen eşini sokak ortasında öldürdü.



İşte Teksas’a dönen Türkiye’nin adli suç raporu:



SARIYER’DE KALAŞNİKOF’LU PUSU: 2 ÖLÜ, 1 YARALI



Sarıyer Bahçeköy Orman Yolu’nda motosikletle seyreden 2 kişiye, pusu kurularak kalaşnikoflu saldırı düzenlendi. Motosikletteki 2 kişi hayatını kaybetti.  Olay yerinde 14 kalaşnikof kovanı ve tabanca ele geçirildi.



HASTANE ÖNÜNDE ARANAN 2 ŞAHISTAN SİLAH ÇIKTI



Olay yerinde geniş çaplı inceleme başlatan polis ekipleri, hastane önünde yaptığı denetimde şüphe üzerine bir aracı durdurdu. İçindeki Mesut A.‘nın üst aramasını yapan polis, ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Ayrıca hastaneden çıkan bir şahıstan şüphelenen polis, park halindeki araçtan silah alan Burhan Ü.’nün de üst aramasında ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Gözaltına alınan iki şahıs Emniyet’e götürüldü.



DENİZLİ’DE CİNAYET: EŞİ VE 4 YAŞINDAKI ÜVEY OĞLUNU ÖLDÜRDÜ



Denizli’nin Tavas ilçesinde Büşra Akpınar (26) ile 4 yaşındaki oğlu Macit Gül, kadının evli olduğu Ümit Mutlu Akpınar (24), tarafından bıçaklanarak öldürüldü.



‘7 BELA TANER’ SOKAK ORTASINDA ÖLDÜRÜLDÜ



“7 bela Taner” lakaplı Taner Şanlı, Beyoğlu’nda motorsikletten açılan ateş sonucu sokak ortasında öldürüldü. Polisi ilaçlı meyve suyu ile uyutup sahte kimlikle yattığı hastaneden kaçmasıyla hatırlanan “7 bela Taner” lakaplı Taner Şanlı, İstanbul’da sokak ortasında öldürüldü. Şanlı ve yanındaki kişiye ateş açan motosikletli kişiler aranıyor. Edinilen bilgiye göre olay, saat 02.00 sıralarında Tarlabaşı Bulvarı’nda meydana geldi. Yol kenarında bekleyen ‘7 bela Taner’ olarak bilinen 36 yaşındaki Taner Şanlı ve Berat Demir’e, motosikletle gelen kişilerce silahla ateş açıldı.



Saldırı sonrası vücudunun çeşitli yerlerine kurşun isabet eden yaralılar, hastaneye kaldırıldı.



HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ



Yaralılardan Şanlı hayatını kaybederken, Demir’in de hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.



Şanlı, 2015 yılında sahte kimlik ile hastaneye yatmış, kimliğini tespit edilince eşi aracılığıyla ilaçlı meyve suyu ikram ettiği polisleri uyutup kaçmıştı. Şanlı daha sonra Bağcılar’da bir baskında eşiyle birlikte yakalanmıştı.



‘KIRA ZAMMI’ KAVGASI: 2 ÖLÜ



Rize’de ‘kira artışı’ kavgasında ev sahibi Mücahit Kazancı’nın bıçakladığı Halil İbrahim Ak’tan sonra, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 24 yaşındaki Sedat Semavi Sarı da öldü.



CEZAEVİNDEN ÇIKIP BOŞANAN EŞİNİ SOKAK ORTASINDA ÖLDÜRDÜ



Şanlıurfa’da bir ay önce cezaevinden çıkan Murat Utuş, kendisinden boşanan Esma Kalenderli’yi sokak ortasında yolunu keserek silahla öldürdü.

Son güncelleme: 16:50 07.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı