• Turkhane Logo

Afrin operasyonuna katılmak isteyen MHP'li başkan bedelliye başvurdu

Afrin'e gitmek için dilekçe veren MHP'li başkan, bedelli askerlik yapıyor

16:36 21 Ekim 2018 Pazar
Afrin operasyonuna katılmak isteyen MHP'li başkan bedelliye başvurdu
Afrin'e gitmek için dilekçe veren MHP'li başkan, bedelli askerlik yapıyor

MHP Bolu İl Başkanı olduğu tarihte Zeytin Dalı Operasyonu kapsamında Afrin’e gitmek için Milli Savunma Bakanlığı’na dilekçe veren Adem Evcil, geçen hafta askerliğini bedelli yapmak için Amasya’ya gitti. 

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, Adem Evcil, Bolu İl Başkanlığı yaptığı dönemde yaşanan Zeytin Dalı Operasyonu için tüm MHP teşkilatını toplayarak bir kampanyaya imza attı.

Evcil, Milli Savunma Bakanlığı’na verdiği dilekçede şu ifadeleri kullandı:


“20.01.2018 tarihinde başlayan Zeytin Dalı operasyonu ve bundan sonraki tüm operasyonlara ihtiyaç duyulması halinde katılmak istiyorum. 1915te dedelerimiz gönüllü olarak daha 15 yaşında Çanakkaleye bu vatanı korumak için gitti. Bende bir Türk Milliyetçisi olarak dedelerimin yaptığı gibi Türkiyeye saldıran dış güçlere karşı üzerime düşen görevi yapmaya hazırım. Bu konuda gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.”

Ancak, Afrine gitmek istediğini açıklayan MHPli Evcilin zorunlu askerliği yapmadığı ortaya çıktı. Bedelli askerlikten yararlanmak için MSBye başvuran Evcile olumlu cevap verildi ve geçtiğimiz hafta Amasyaya gitti.

“Şehir dışındayım

Evcil, askere gidişini sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

“27 Ekime kadar şehir dışındayım arayıp ulaşamayan tüm dostlarımıza duyurulur.” 


Son güncelleme: 16:36 21.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı