• Turkhane Logo

Adana'da minibüste saldırıya uğrayan engelliye hırsızlıktan hapis talebi

Adana'da minibüs içerisinde 3 kişinin saldırısına uğrayan işitme engelli gence hırsızlıktan hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

16:53 06 Mart 2018 Salı
Adana'da minibüste saldırıya uğrayan engelliye hırsızlıktan hapis talebi
Adana'da minibüs içerisinde 3 kişinin saldırısına uğrayan işitme engelli gence hırsızlıktan hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

Adana’da üç kişinin saldırısına uğrayan işitme engelli Agit Acuna iki suçlamadan toplamda dört yıl hapis cezası istendi.

Seyhan ilçesinde işitme engelli 20 yaşındaki Agit Acun, ocak ayında dolmuşta tanımadığı üniversite öğrencilerinin saldırısına uğramıştı. Gözaltına alınan Ahmet Günsel, Çağrı Can Çay, İsmail Kaçmaz ve Ahmet Bedir ‘kasten yaralama’ suçundan tutuklanmıştı.
Sanıklardan üçüne hapis cezası, birine de beraat verilmişti. Tüm tutuklu sanıklar da tahliye edilirken, daha sonra Ahmet Günsel’in şikayeti üzerine Acun hakkında hırsızlık suçundan soruşturma başlatılmıştı.

‘280 LİRAYI CÜZDANDAN ALDI’

AA’nın haberine göre soruşturma tamamlanarak Acun hakkında şikayetçinin uzlaşmayı kabul etmediği için iddianamede hazırlandı. İddianamede, Acun’un ‘yaralama’dan bir, ‘hırsızlık’tan da üç yıl olmak üzere dört yıl hapsi istendi. Adana 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi de iddianameyi kabul etti.

İddianamede, Günsel’in dolmuş içinde Agit Acun’un başına dokunması sonucu tartışma çıktığı belirtilerek tartışma sırasında Günsel ve yanındaki arkadaşlarının Acun’u vurarak yaraladıkları aktarıladı: “Agit Acun’un da Ahmet Günsel’e eliyle vurarak basit tıbbi müdahaleyle giderilir derecede yaraladığı, olay sonrası ise dolmuş sürücüsünün, Günsel’in düşürdüğü cüzdanı dolmuştan en son inen Agit’in düşürdüğünü sanarak ona verdiği, Agit’in yediği dayak üzerine şikayet için gittiği polis merkezi koridorunda cüzdan içinden 280 lirayı alıp cebine koyduktan sonra cüzdanı polise teslim ettiği, böylece Agit Acun’un haksız tahrik etkisiyle Günsel’e karşı basit yaralama ve hırsızlık suçlarını işlediği anlaşılmıştır.”

‘BANA DÖNÜP İŞARET YAPTI’

İddianamede, polis merkezindeki güvenlik kamera görüntülerinde engelli gencin, cüzdan içinden kağıt para olduğu düşünülen bir şeyi çıkartıp pantolon cebine koyduktan sonra cüzdanı polislere teslim ettiğinin görüldüğü belirtildi.

Günsel, iddianamedeki ifadesinde olay öncesi Acun’un kendilerine sus işareti yaptığı belirterek, “Ben de kafasına ‘Ne var’ diyerek dokundum. Agit dönerek bana vurdu. Kavgaya diğer arkadaşlarım da katıldı. İçinde 280 lira param bulunan cüzdanımı düşürdüm. Soruşturma sırasında cüzdanımı Agit’in aldığı ortaya çıktı. Cüzdanımdaki 280 lirayı alıp cüzdanı boş olarak vermiş” dedi.

‘KİMLİK ALDIM PARA ALMADIM’

Acun da dolmuşta kalabalık grubun kendisine dokunarak bir şeyler söylediğini, kendisinin de işitme engelli olduğunu anlatmak için işaret yaparken şahısların kendisini dövdüğünü ifade ederek şunları kaydetti: “Dolmuştan inerken beni döven şahıslardan birinden düşen cüzdanı dolmuş şoförü bana verdi. Polis merkezine gidip sahibine verilmesi için cüzdanı polise verdim. Kamera kayıtlarında tespit edilen cüzdanın içinden bir şey alıp cebime koyduğum doğrudur. Cüzdan içinden kimlik aldım, para almadım.”

Acun’a isnat edilen suça dair adli makamlara da sunulan görüntüler:

Son güncelleme: 16:53 06.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı