• Turkhane Logo

Yunan mitolojik tanrılarının kıyafetini giyen büyükelçi Ankara'ya geri çağrıldı

Türkiye’nin Kampala’daki Büyükelçisi Sedef Yavuzalp, 29 Ekim resepsiyonunda Yunan mitolojik tanrılarının kıyafetini giydi.

16:20 03 Kasım 2018 Cumartesi
 Yunan mitolojik tanrılarının kıyafetini giyen büyükelçi Ankara'ya geri çağrıldı
Türkiye’nin Kampala’daki Büyükelçisi Sedef Yavuzalp, 29 Ekim resepsiyonunda Yunan mitolojik tanrılarının kıyafetini giydi.

 Bu durum resepsiyona katılan Ugandalıları da şaşırttı. Ortaya çıkan görüntülerin ardından Türkiyenin Kampala Büyükelçisi Sedef Yavuzalp Ankaraya geri çağrıldı.Cumhuriyetin 95. Kuruluş yıldönümü 29 Ekim 2018 günü Türkiye, KKTC ve yurtdışındaki temsilciliklerde coşkulu törenlerle kutlandı. Afrika ülkesi Ugandanın başkenti Kampaladaki Büyükelçiliğimiz ise skandal bir törene imza attı. 2010 yılında açılan Uganda Kampala Büyükelçiliğinde 5 yıldır görev yapan Büyükelçi Sedef Yavuzalpin evsahibi olduğu resepsiyona Ugandalı bakan, bürokrat ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Ancak resepsiyona Türk büyükelçi ve Büyükelçilik katibinin giydiği kıyafetler damga vurdu.

TEPKİLERİN HEDEFİ OLDU

Sözcüden Veli Toprakın haberine göre Yavuzalp resepsiyonda Yunan mitolojisindeki Tanrıça Heleni çağrıştıran bir kıyafet tercih ederken, katibin kıyafeti ise Yunan mitolojisinde tanrıların kralı olan Zeusu çağrıştırdı. Büyükelçi ve katibin milli bayramda ev sahibi olarak verdikleri resepsiyonda Yunan kültürüne yönelik kıyafetleri tercih etmeleri eleştiri konusu oldu.


Yavuzalpın resepsiyonda giydiği kıyafetin fotoğrafları Uganda Parlamentosunun resmi Twitter hesabında da paylaşıldı.

/
BEŞ YILDIR UGANDADA GÖREV YAPIYOR

Türkiye’nin Ugandanın başkenti Kampaladaki Büyükelçisi Sedef Yavuzalp (52) tecrübeli bir diplomat… Ürdün Ammanda doğan Yavuzalp, T.E.D. Ankara Koleji ve Paris Amerikan Üniversitesini yüksek şeref derecesi ile bitirdi. Brüksel Hür Üniversitesinden de şeref derecesi aldı. Belçika, Kazakistan ve Danimarkadaki Türkiye Büyükelçiliklerinde katip, başkonsolos ve müsteşar olarak görev yaptı. 15 Kasım 2013de Uganda Kampala Büyükelçiliğine atandı. Dışişleri Bakanlığında da Afrika Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Ressam da olan Yavuzalp, mozaik resim tekniğini kullanarak yaptığı eserlerle sergiler de açtı.
/

GERİ ÇAĞIRILDI

Dışişleri Bakanı Mevlük Çavuşoğlu, 29 Ekim resepsiyonundaki tepki çeken görüntüler nedeniyle Türkiyenin Kampala Büyükelçisi Sedef Yavuzalpin Ankaraya geri çağrıldığını açıkladı. Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Bazı basın-yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan Uganda Büyükelçiliğimizin 29 Ekim resepsiyonundaki görüntüler, tarafımızca tespit edildiği anda derhal soruşturma başlatılmış, bu çerçevede büyükelçi geri çağırılmıştır. ifadesini kullandı.

Son güncelleme: 16:20 03.11.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı