• Turkhane Logo

Zeybekçi: Coşmuş bir ekonomimiz var!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye'nin ekonomisi hakkında herhangi bir endişelerinin olmadığını iddia ederek, "Ekonomimiz iyi durumda. Coşmuş olan bir ekonomimiz var" dedi.

14:22 27 Ekim 2017 Cuma
Zeybekçi: Coşmuş bir ekonomimiz var!
Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye'nin ekonomisi hakkında herhangi bir endişelerinin olmadığını iddia ederek, "Ekonomimiz iyi durumda. Coşmuş olan bir ekonomimiz var" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolardaki yükseliş ve ekonomideki son durumla ilgili ilginç
açıklamalarda bulundu. 

Kuru sadece spekülatif haberlere dayandırmak da yanlış olur. İşin diğer yarısı da var. Dünyada da bir hareketlilik var. Dün Polonyanın parası TLden daha fazla para kaybetti. diyen Zeybekçi Bunun geçici olduğunu hep birlikte göreceğiz. Yıl sonu geldiğinde parmakla gösterilen bir durum olacak. Endişemiz yok, ekonomimiz iyi durumda. Coşmuş olan bir ekonomimiz var. diye konuştu.

AÇLIK SINIRI 1544 TL

Hükümet ekonominin büyüdüğünü açıklarken, Türk-İş’in yoksulluk hesaplamasında, Eylül ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 544, yoksulluk sınırını ise, 5 bin 30 lira olduğu ortaya çıktı.

AKP İktidarı ekonomin büyüdüğü yönünde açıklamalar yaparken, Türk- İş Konfederasyonu düzenli olarak hesapladığı yoksulluk hesaplaması ilk kez 5 bini geçti. Türk-İş tarafından, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay yapılan açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının Eylül ayı sonuçları açıklandı.

Evrenselin aktardığı araştırmaya göre, eylülde dört kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırı bin 544 lira olarak kaydedildi.


Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen yoksulluk sınırı ise 5 bin 30 lirayı buldu.

HARCAMA ARTTI

Bekar bir çalışanın yaşama maliyetinin bin 927 lira 10 kuruş hesaplandığı Eylülde, Ankarada yaşayan 4 kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı, bir önceki aya göre yüzde 1,43 arttı.

SÜT, YOĞURT, PEYNİR FİYATLARINDA YÜKSELİŞ

Süt, yoğurt, peynir grubunda bu ay bütün ürünlerde artış görüldü. Günlük tüketimi fazla olan bu ürünlerdeki –düşük tutarlarda da olsa- gerçekleşen fiyat artışı mutfak harcaması artışını artıran önemli faktör oldu.

COŞMUŞ OLAN BİR EKONOMİMİZ VAR

Türk-İşin yaptığı araştırma, açlık sınırının asgari ücretin üzerinde olduğunu gösterirken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolar kurununun yükselişini, Endişemiz yok, ekonomimiz iyi durumda. Coşmuş olan bir ekonomimiz var. şeklinde yorumladı.

Son güncelleme: 14:22 27.10.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı