• Turkhane Logo

Yurtdışından alışveriş yapanlara kötü haber: Gümrük vergisi sınırı düşürülüyor

75 Euro olan gümrük vergisi 30 Euro’ya düşürüldü.

00:41 03 Şubat 2018 Cumartesi
Yurtdışından alışveriş yapanlara kötü haber: Gümrük vergisi sınırı düşürülüyor
75 Euro olan gümrük vergisi 30 Euro’ya düşürüldü.

Pek çok kişi, alışveriş için yurtdışı menşeili internet sitelerini tercih ediyor. Bunda uygun fiyat arayışı kadar, ürün çeşitliliğinin fazlalılığı da etkili oluyor.

Yurtdışından yapılan alışverişlerde belirli bir tutarın altındaki alışverişlere gümrük vergisi ödenmiyor. Bu tutar, 2016 yılına kadar 75 Euroydu. Ancak 2016daki düzenlemeyle 30 Euroya düşürülüyor. Alışverişini yurtdışından yapmayı tercih edenler için kötü haber, Gümrük ve Ticaret Bakanlığından geldi.

Yurt dışından sipariş edilen ürünlere yönelik gümrük muafiyet oranı artık 30 Euro’dan 22 Euro’ya düşürülüyor. Bununla ilgili hazırlanan karar, Bakanlar Kurulu’nda imzaya sunuldu.
Vergi muafiyeti değişikliğinin posta ve kargo şirketlerinin sisteminde uyarlanabilmesi için 15 günlük geçiş dönemi öngörülüyor. Bakanlar Kurulu’nun kararı onaylamasının ardından 15 günlük geçiş dönemi başlayacak.

Kararın yürürlüğe girmesinin ardından Amazon, Aliexpress, Gearbest vb. yurt dışı alışveriş sitelerinden yapılacak 22 Euro veya o günkü kur karşılığı dolar ve üzeri siparişler için gümrük vergisi alınacak.
 

 

Son güncelleme: 00:41 03.02.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı