• Turkhane Logo

"Yüksek faiz hani vatana ihanetti?"

Merkez Bankası'nın faiz artırma kararını değerlendiren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben "Yüksek faiz vatana ihanettir' diyordunuz, şimdi ne oldu?” ifadelerini kullandı.

10:35 21 Kasım 2020 Cumartesi
Merkez Bankası'nın faiz artırma kararını değerlendiren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben "Yüksek faiz vatana ihanettir' diyordunuz, şimdi ne oldu?” ifadelerini kullandı.


DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, MB’nin faiz artırımı kararını değerlendirdi. Erdoğan’a hitaben konuşan Babacan, “‘Yüksek faiz vatana ihanettir’ diyordunuz, şimdi ne oldu?” ifadelerini kullandı.

MB, ‘YÜKSEK FAİZ ENFLASYONU DÜŞÜRECEK’ DİYOR


Merkez Bankası’nın yaptığı “Önümüzdeki dönemde parasal duruşun sıkılığı, enflasyonu etkileyen tüm unsurlar dikkate alınarak, enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar kararlılıkla sürdürülecektir” açıklamasını yorumlayan Babacan, “Tercüme edelim; parasal sıkılaştırma demek, faizi artırmak demektir. Merkez Bankası diyor ki; ‘faizi epeyce yükselttim, enflasyon düşene kadar da yüksek tutacağım’ diyor. Yani yüksek faiz enflasyonu düşürecek diyor” diye konuştu.

BABACAN’DAN ERDOĞAN’A: AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDASINIZ

Güncel ekonomik ve finansal gelişmeleri DEVA Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında değerlendiren Babacan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi:

“‘Vatanı satmak, yüksek faizle, yüksek enflasyonla, kötü yönetimle, ülkenin ve milletin kaynaklarını heba etmekle olur’ dediniz, siz ‘enflasyonun anası da babası da faizdir. Bunu bilmeyenler bilsin’ dediniz. Siz, 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce ‘siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle nasıl uğraşılır göreceksiniz’ dediniz. Fakirleşmesine sebep olduğunuz milletimize de bir açıklama yapmak zorundasınız” ifadesini kullandı.

NEDEN YANLIŞTA ISRAR ETTİNİZ, NİÇİN PARAMIZI PUL ETTİNİZ?

“Merkez Bankası, dün politika faizini yüzde 10,25’ten yüzde 15’e yükseltti. Yani iki ayda Merkez Bankası’nın politika faizi yüzde 6,75 artmış oldu. Şu anda Türkiye, dünyada en yüksek politika faizi uygulayan ülkelerden birisi oldu.

Son güncelleme: 10:35 21.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı