• Turkhane Logo

Yeneroğlu’ndan ‘diktatör’ çıkışı: Yokmuş gibi mi yapalım?

İtalya Başbakanı Mario Draghi’nin AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “diktatör” demesinin yankıları sürüyor.

13:26 09 Nisan 2021 Cuma
Yeneroğlu’ndan ‘diktatör’ çıkışı: Yokmuş gibi mi yapalım?
İtalya Başbakanı Mario Draghi’nin AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “diktatör” demesinin yankıları sürüyor.



DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, Türk Dil Kurumuna göre diktatörün tanımını paylaşarak, “İki nitelik de fazlasıyla var. Aksini iddia ettirmek de diktatörlüğün teyididir.” dedi.

Türkiye’de siyaset gündemi İtalya Başbakanı Mario Draghi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sarf ettiği “diktatör” sözüne kilitlendi. Draghi’ye Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) cenahından sert tepki gelirken, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi sözcüleri dikkati çekici yorumlarda bulundu.


“YOKMUŞ GİBİ Mİ YAPALIM?”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Türk Dil Kurumu’nun (TDK) “diktatör” tanımını paylaşarak, “TDK sözlüğüne göre diktatör (1) bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış bulunan (2) zorba kimseye denir. İki nitelik de fazlasıyla var” dedi ve ekledi: “Yokmuş gibi mi yapalım? Aksini iddia ettirmek de diktatörlüğün teyididir. Yoksa sadece İtalyan Başbakanı söyleyince mi rahatsız oluyorsunuz?”
  TDK sözlüğüne göre diktatör (1) bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış bulunan (2) zorba kimseye denir.

İki nitelik de fazlasıyla var.

Yokmuş gibi mi yapalım? Aksini iddia ettirmek de diktatörlüğün teyididir.

Yoksa sadece İtalyan Başbakanı söyleyince mi rahatsız oluyorsunuz? — Mustafa Yeneroğlu (@myeneroglu) April 9, 2021
“ÖZÜR DİLİYORUM, ÜLKEMİZDE TÜM YETKİLER TEK KİŞİDE TOPLANMAMIŞTIR”

Yeneroğlu, TDK’nın diktatör tanımını paylaştığı mesajının AKP cenahında rahatsızlığa yol açtığnı ima ederek, şu ifadeleri kullandı: “TDK’nın diktatör tanımı rahatsızlık oluşturmuş. Arkadaşlar özür diliyorum, ülkemizde tüm yetkiler tek kişide toplanmamıştır. İktidar denetime tabidir. Ayrıca herkes özgür; kimse suçsuz yere talimatla cezaevinde yatmıyor. Fikir ve basın özgürlüğü bizde nerdeyse sınırsız…” 
  TDKnın diktatör tanımı rahatsızlık oluşturmuş.

Arkadaşlar özür diliyorum, ülkemizde tüm yetkiler tek kişide toplanmamıştır. İktidar denetime tabidir. Ayrıca herkes özgür; kimse suçsuz yere talimatla cezaevinde yatmıyor. Fikir ve basın özgürlüğü bizde nerdeyse sınırsız... — Mustafa Yeneroğlu (@myeneroglu) April 9, 2021
DEVA Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucular Kurulu Üyesi Deniz Karakullukçu da “Kendisine diktatör denmesini istemeyen insan önce diktatörlük yapmamalı.” sözleriyle tartışmaya katıldı.
  Kendisine diktatör denmesini istemeyen insan önce diktatörlük yapmamalı. — Deniz Karakullukcu (@ddkarakullukcu) April 8, 2021  

Son güncelleme: 13:26 09.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı