• Turkhane Logo

'Yabancıdan para kesilince sıra özel sektörü batırmaya geldi'

AKP iktidarının attığı yanlış adımlar ekonomi ve halk üzerindeki maliyeti her geçen gün artırıyor.

12:48 18 Şubat 2019 Pazartesi
'Yabancıdan para kesilince sıra özel sektörü batırmaya geldi'
AKP iktidarının attığı yanlış adımlar ekonomi ve halk üzerindeki maliyeti her geçen gün artırıyor.

Buna rağmen, ekonomi yönetimi dış güçler, şer güçleri retoriği ile ekonomideki kötü gidişattan başka aktörleri sorumlu tutmaya devam ediyor.

Tüm bu hedef saptırma çabalarına rağmen, sorunun kaynağına dair kimi zaman doğru açıklamalar da geliyor.

Son olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Para yağmur gibi yağarken bol bol almışız. Geri ödeme zamanı gelince nereden çıktı bu demeye başlamışız sözleriyle iktidarın yaklaşımındaki yanlışa işaret ediyordu.


Karar Gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, Yıldırımın sözlerinden hareketle, Şer güçler para vermeyince içeride şirketlere baskı uygulamaya başladık: Onun fiyatını indir, bunun kredisini düşür vs vs. Kısaca yabancıdan para kesilince düzeni sürdürmek için sıra özel sektörü batırmaya geldi. Yarın ayakta kim kalır, kim iş verir, kim vergi verir bilmiyorum. Ama gittiğimiz yolu değiştirmekten daha iyi çözüm yolu var mı sorusunu yöneltiyor.

Evet, para bolken uyaranlar meğer ne kadar da önemliymiş dimi diye soran Kahveci, son açıklanan ekonomik göstergelerden hareketle, Geçen hafta üç önemli veri açıklandı. Aralık ayı sanayi üretimi (özellikle imalat sanayi) adeta çakıldı. Perakende tüketim gıda dahil çöktü. (Kriz boğazımızdan bile kesmemize yol açtı). Bir de kasım ayı işsizlik oranı 94 ve 2001 kriz seviyelerinin bile üzerine çıktı diyor ve ekliyor:

(Bu) Ekonomik küçülme devam ediyor demek.... Ama aynı anda ekranlara bakıyorsunuz ki böyle bir sorun yok. Sadece şer güçlerin saldırması ile küçük bir sarsıntı geçiriyoruz. Hatta o konuda da marketleri hizaya çektik bile.

Şimdi insanın aklına şu soru geliyor: Acaba sofrada ekmek yokken, ekrandaki ekmek bolluğu görüntüleri ile ne kadar daha karnımızı doyurabiliriz?

Ya da, ekrandaki hayal dünyasından uyanıp soframızdan giden ekmek gerçeğine ne zaman uyanırız?

Ardından da Kahveci, çözüm önerilerini sıralıyor ve Genel ekonomik sorun konusunda elbette bir çok çözüm modeli vardır. Hatta bu kadar acı çekmeden çok fazla çözüm yolları da bulunmaktadır. Çok basit bir çözüm modelini aylardır dile getiriyorum. Formül o kadar basit ki diyor.

Ankara zayıflarsa millet  şişmanlar... Ya da Ankara ne kadar şişmanlarsa millet o kadar zayıflar tespitini dile getiren Kahveci, şu ifadeleri kullanıyor:

Ankara uzun yıllar yabancı parası (şer güçlerin) ile şişmanladı. Şimdi demokrasi, adalet, güvenilirlik vs. kaybettik ve yabancı o kadar para vermiyor. Sn Binali Yıldırım’ın TÜSİAD konuşmasında değindiği gibi; Geri ödeme zamanı geldi...
 

Son güncelleme: 12:48 18.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı