• Turkhane Logo

​Volkswagen Türkiye'de hangi modelleri üretecek?

Alman otomotiv devi Volkswagen, Suriye'ye yapılan askeri harekat sonrası Türkiye'de kurmayı planladığı fabrika yatırımıyla ilgili nihai kararı ertelediğini duyurmuştu.

17:58 27 Ekim 2019 Pazar
​Volkswagen Türkiye'de hangi modelleri üretecek?
Alman otomotiv devi Volkswagen, Suriye'ye yapılan askeri harekat sonrası Türkiye'de kurmayı planladığı fabrika yatırımıyla ilgili nihai kararı ertelediğini duyurmuştu.





Yeni yatırım için Türkiyeyi seçen Alman otomotiv devi Volkswagenin önemli rakiplerinden birinin Türk yöneticisini transfer edeceği belirtildi.


Şirketin BMW’nin ABD Tedarik ve Satın Alma Direktör Yardımcısı Murat Aksel’i transfer etme hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

AAnın haberine göre şirketin Türkiyede üreteceği araç modelleri de belli oldu. Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, Türkiye otomobil pazarı, VW Türkiye yatırımı ve VWnin Passat ile Superb modellerinin Türkiyede üretme planlarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Bu yıl Türkiye otomobil pazarının 350-400 bin civarında yılı kapatabileceğini belirten Başar, Eylül sonu 228 bin adetle bittiğini düşünürseniz, bundan sonraki dönemde ilk 9 ayda mukayese edilmeyecek bir hacim yaşanacak. Bunda en önemli etki faizlerin düşmüş olmasıdır. Ayrıca, iklim biraz daha iyileşiyor ve ekonomiye olan güven gittikçe artıyor. Gelecek yıl bunun devam edeceğini ve sadece otomobil olarak 500 bin civarında bir otomobil pazarı oluşacağını düşünüyoruz. Biz bu senenin son 2 ayından ve gelecek senenin 12 ayından umutluyuz. diye konuştu.

Söz konusu yatırımı şirket olarak da desteklediklerini ifade eden Başar, şunları kaydetti:

Volkswagen ailesi içinde Skodanın ve Superbin çok özel bir yeri var. Bunlar birbirine teknoloji transferi yapıyorlar. Bu modeli dizayn eden ekip, bugün Avrupada el üstünde tutulan bir ekip. Dolayısıyla bu performansı ve başarıyı yerli üretimle de sürdürecekler. Hem ülke ekonomimiz açısından hem bizim bilinirliğimiz açısından hem rekabet gücümüz açısından bu modelin Türkiyede üretilecek olması bizi çok mutlu ediyor. Bize çok büyük katkısı olacağına inanıyoruz.

Son güncelleme: 17:58 27.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı