• Turkhane Logo

Ve IMF’den açıklama geldi: Dürüst olmak gerekirse…

Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilisi Gerry Rice, Türkiye’nin herhangi bir kredi başvurusunda bulunmadığını açıkladı.

10:16 29 Haziran 2018 Cuma
Ve IMF’den açıklama geldi: Dürüst olmak gerekirse…
Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilisi Gerry Rice, Türkiye’nin herhangi bir kredi başvurusunda bulunmadığını açıkladı.


Cumhuriyet’in aktardığına göre IMF’den Gerry Rice, basın brifinginde, “Size tamamen dürüstçe ve açıkça söyleyebilirim ki Türkiye kredi için bize başvurmadı, ülkeyle işbirliği normal rejimde devam ediyor” ifadesini kullandı.

Son aylarda ekonomik kıskaç altında olan Türkiye için 2001 krizi benzeri bir krizin kapıda olduğu yorumları yapılırken IMF’den borç isteyebileceği yorumları da yapılıyor.


AKP iktidarı, 16 yıllık iktidarında IMF’ye olan borcu kapatmakla övünürken döviz kurlarındaki rekor artış ve dış borcun kabarık olması nedeniyle ödemelerde zorlanıyor.

Hal böyle olunca IMF kapısı bir kez daha gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan da seçim sürecinde IMF yetkilileri ile altın yolu ile ödeme yapma konusunda görüştüğünü dile getirmişti. Ahval yazarı Mark Bentley de 16 Haziran’da kaleme aldığı yazısında “Türkiye IMF’den borç almak zorunda kalabilir” derken “Arjantin gibi Türkiye de Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yeni bir borç anlaşması için görüşmelere başlamalı, zira yatırımcılar artık ekonomi politikalarına güvenmiyorlar” görüşünü dile getirmişti.

IMF’nin Türkiye’ye en son 10 yıl önce kredi verdiğini hatırlatan Bentley, Türk lirası rekor seviyeye düştükten sonra kredi kuruluşunun Ankara’ya yardım sağlama yönünde hazırlıklar yaptığı öngörüsünde bulunuyordu.

Son güncelleme: 10:16 29.06.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı