• Turkhane Logo

Varlık Fonu taşınmazları satıp yandaşlara sıfır faizle kredi verecek!

Daha önce yandaşların milyarlarca TL'lik vergi borçları da sıfırlanmıştı.

19:34 10 Ekim 2017 Salı
Varlık Fonu taşınmazları satıp yandaşlara sıfır faizle kredi verecek!
Daha önce yandaşların milyarlarca TL'lik vergi borçları da sıfırlanmıştı.

Türkiye Varlık Fonu Başkan Vekili Himmet Karadağ, fon bünyesindeki varlıklara ilişkin kapsamlı bir çalışma yapıldığını belirtti. “Atıl arsalar ve uzun vadeli alacaklar nakde çevrilecek. Fon yatırımcıya sıfır faizli finansman sağlayacak.” dedi.

Karadağ, yaklaşık 50 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan Türkiye Varlık Fonu’nun kurulduğu günden bu yana herhangi bir kredi kullanmadığını söyledi. TVF Başkanvekili Karadağ, Türkiye Varlık Fonu’nun varlıkların satılması, teminat verilmesi, ipotek edilmesi, rehin ve kefalet gösterilmesi yönünde alınmış herhangi bir kararının bulunmadığını belirtti. Karadağ, fon üzerinden atıl duran varlıkların teminat olarak kullanılmasının önemli bir ekonomik fayda ve maliyetlerde tasarruf sağlayacağını da öne sürdü.

200 MİLYAR DOLAR  HEDEF

Karadağ, önümüzdeki 6 ayda yoğun bir çalışma yürüteceklerini belirterek, fonun büyüklüğünün 200 milyar dolara ulaşacağını kaydetti. Varlık Fonu’nun daha düşük maliyetle kaynak yaratacağını belirten Karadağ, devredilen varlıkların değerleme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Karadağ, varlık fonlarının, ülkelere orta ve uzun vadeli yatırımlarının finansmanına yönelik daha düşük maliyetle kaynak oluşturmanın bir yolu olduğunu ifade etti.

TAŞINMAZLARI MALİYE YÖNETİYOR

Turizm şirketlerine tahsis edilen çok sayıda Hazine taşınmazı da Fon’a devredildi. Bunlar arasında Antalya, Bodrum, Muğla, İzmir gibi turizm bölgelerindeki çok değerli taşınmazlar bulunuyor. Fon’a devredilen arazilerin toplam büyüklüğü 2.3 milyon metrekareyi bulurken, tescil ve devir işlemleri bitinceye kadar taşınmazları Maliye yönetecek. Bu arsa, arazilerin de değerlenmesine yönelik re proje çalışması yapılıyor.

Son güncelleme: 19:34 10.10.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı