• Turkhane Logo

Uzmanlar ve siyasiler kurdaki düşüşü değerlendirdi: Bu örtülü faiz artışıdır

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrası 18 bandında olan Dolar, 13 seviyesine kadar düştü. Gelişmenin ardından siyasiler ve ekonomistlerden 'örtülü faiz' tepkisi geldi.

23:35 20 Aralık 2021 Pazartesi
Uzmanlar ve siyasiler kurdaki düşüşü değerlendirdi: Bu örtülü faiz artışıdır
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrası 18 bandında olan Dolar, 13 seviyesine kadar düştü. Gelişmenin ardından siyasiler ve ekonomistlerden 'örtülü faiz' tepkisi geldi.


AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğanın Türk Lirası mevduatları için yeni düzenlemeleri duyurmasının ardından siyasetçilerden ve uzmanlardan peş peşe açıklamalar geldi.

“ADINA FAİZ ARTIŞI DENMEYEREK EPİK FAİZ ARTIŞI YAPILDI”


İktisatçı Refet Gürkaynak, “Adına faiz artışı denmeyerek epik faiz artışı yapıldı. MB %14 ile para vermeye devam edecekse bu da işe yaramaz. Temel iktisat ile kavgaya girip bütün ülkenin kafasını gözünü yardırdılar” şeklinde görüşlerini ifade etti.
  Adına faiz artışı denmeyerek epik faiz artışı yapıldı. MB %14 ile para vermeye devam edecekse bu da işe yaramaz. Temel iktisat ile kavgaya girip bütün ülkenin kafasını gözünü yardırdılar. — Refet Gürkaynak (@RefetGurkaynak) December 20, 2021  

CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, Bankalardaki mevduatın yüzde 64’ü yabancı para cinsindendi. Şimdi tamamı yabancı paraya dönüşmüş oldu dedi.
  Yapılan örtülü faiz artışıdır. Artık ekonomide her şey dolara bağlı olacaktır. Bankalardaki mevduatın yüzde 64’ü yabancı para cinsindendi. Şimdi tamamı yabancı paraya dönüşmüş oldu.
Bu da tam dolarizasyondur. — M. Akif Hamzaçebi (@Akif_Hamzacebi) December 20, 2021
 
CHP Milletvekili Mehmet Göker, Üst sınırını kimsenin bilmediği örtülü faiz artışı ve kur riskinin tüm yükü Hazineye/vatandaşa yüklendi dedi.  
  Üst sınırını kimsenin bilmediği örtülü faiz artışı ve kur riskinin tüm yükü Hazineye/vatandaşa yüklendi. — Mehmet Göker (@drmehmet_goker) December 20, 2021  
İktisatçı Mahfi Eğilmez, Dolaylı faiz artırımı yapılıyor yani. Kur % 40 artmış, faiz % 14 ise aradaki 26 puan ödenecek. Ve bunun adı faiz olmayacak dedi.
  Şimdi anladım. Dolaylı faiz artırımı yapılıyor yani. Kur % 40 artmış, faiz % 14 ise aradaki 26 puan ödenecek. Ve bunun adı faiz olmayacak. Müthiş — Mahfi Eğilmez (@mahfiegilmez) December 20, 2021  
İktisatçı Yalçın Karatepe, Fazla heyecanlanmayın. Geçmişe dönük bir şey yok. Bundan sonra dövize endeksli bono satacaklar. Aslında bu örtük faiz artışıdır. Olay bu dedi.
  Fazla heyecanlanmayın. Geçmişe dönük bir şey yok. Bundan sonra dövize endeksli bono satacaklar. Aslında bu örtük faiz artışıdır. Olay bu. — Yalçın Karatepe (@ykaratepe) December 20, 2021  

Son güncelleme: 23:35 20.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı