• Turkhane Logo

Uzanlar, Vertu açılımında... Vietnam pazarına girdiler

Fransa’da yaşayan Uzan ailesinin satın aldığı pırlanta ve değerli metallerle kaplı telefon üreten lüks marka Vertu ilk mağazasını Vietnam’ın başkenti Ho Chi Minh City’de açıyor.

12:07 25 Eylül 2019 Çarşamba
Uzanlar, Vertu açılımında... Vietnam pazarına girdiler
Fransa’da yaşayan Uzan ailesinin satın aldığı pırlanta ve değerli metallerle kaplı telefon üreten lüks marka Vertu ilk mağazasını Vietnam’ın başkenti Ho Chi Minh City’de açıyor.

Fransada yaşayan Uzan ailesinin satın aldığı pırlanta ve değerli metallerle kaplı telefon üreten lüks marka Vertu, ilk mağazasını Vietnamın başşehri Ho Chi Minh Cityde açıyor. 
Mayıs ayında Hanoi merkezli Vertu Vietnam adıyla kurulan şirket, ülkede büyümeye önümüzdeki aylarda devam edecek. Vertu, ekim ayında açılacak Ho Chi Minh Citynin ardından, Vietnam Savaşı ile özdeşleşen Hanoide mağaza açacak.

Vertu, Vietnama yabancı bir marka değil aslında. Şirket, 2006 yılında ilk kez yerel bir şirket olan FPT Telecom Products Distribution adlı firma ile bu ülkede satış yapmıştı. 
UZAN AİLESİ İLE 2NCİ DEFA VİETNAMA GELDİ
O dönem Vietnamda üç farklı şehirde üç mağazası bulunuyordu. Ancak yaşadığı kriz ile birlikte mağazalar kapanmış ve Vertu Vietnamdan çıkmıştı. Bir diğer anlamda Vertu, Uzan ailesi ile Vietnama ikinci kez gelmiş olacak.
Vertunun Vietnamda fiyatı da belli. Vertunun satış fiyatı 4 bin 500 dolar ile 43 bin dolar arasında değişecek.
 Çindeki fiyatı ise 5 bin 167 dolardan başlıyordu. Yani Vertu, Vietnamda Çinden daha ucuza satılacak. 
Cep telefonunda lüks denilince akla gelen ilk marka Vertu. Pırlanta ve değerli metallerle kaplı cep telefonlarını üreten Vertu, 1998de Fin telefonu üreticisi Nokia tarafından kuruldu. 
2000li yılların sonunda Vertu, Nokia tarafından 175 milyon sterline EQT adlı yatırım fonuna satılmıştı.
50 MİLYON STERLİNE DEVRALMIŞTI

Dünya gazetesinde yer alan habere göre, 2015te İsveçli EQTnin Hong Kong merkezli Godin Holdinge devrettiği Vertu, 2017de son kez el değiştirmiş ve Uzan ailesinin Güney Kıbrıstaki şirketi Baferon Ltd adlı firma tarafından 50 milyon sterline devralınmıştı. 
Mali dar boğaz içerisindeyken Fransada yaşayan Uzan ailesinin satın aldığı Vertu, tekrar canlanmak adına ilk adımı Çinde atmış, geçen yılın 17 Ekim gününde Şangayda düzenlenen özel bir davetle son modeli Aster P 2018 tanıtılmıştı. 
Uzanın ilk tanıtımı Komünist Parti ile yönetilen Çinde yapmasının altında ise ülkede artan zengin sayısı oldu. Ancak nedendir bilinmez Vertu, ikinci önemli adımını yine Asyada olan ve bir başka Komünist Parti ile yönetilen ülkesi Vietnamda yaptı.

Son güncelleme: 12:07 25.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı