• Turkhane Logo

'Ünlü iş insanlarının kurduğu site kapandı, paralar alındı, siparişler gönderilmedi'

16 tanınmış iş insanı tarafından kurulan 1v1y.com kapandı, geriye ödemelerini yapmalarına rağmen siparişlerini de paralarını da geri alamayan e-ticaretzedeler kaldı.

12:24 06 Aralık 2018 Perşembe
'Ünlü iş insanlarının kurduğu site kapandı, paralar alındı, siparişler gönderilmedi'
16 tanınmış iş insanı tarafından kurulan 1v1y.com kapandı, geriye ödemelerini yapmalarına rağmen siparişlerini de paralarını da geri alamayan e-ticaretzedeler kaldı.





Patronlardünyasının haberine göre, Kiğılı, Hotiç, Desa, Göz Grup, Asports, Vitrin Grup, İpekyol, Koton, Diesel, Perabayt, Saat&Saat, Tekin Acar, Derimod, Zeki Triko, Ommedya, Inveon, Dilasima Group‘un ortaklığı ile kurulan 1V1Y.com kapandı ve geride binlerce mağdur bıraktı.


Habere göre, e-ticaret şirketi, markaların kendi isimleriyle değil ancak iş adamlarının sermaye ve işbirliği ile kurulmuştu. Kasım ayında kapanan online alışveriş portalının, parası ödenen siparişleri göndermediği belirtiliyor.

Şirketin kurucu ortaklarından İpekyolun patronu Yalçın Ayaydın, şirketin kimseye borcu olmadığını savundu ve ekonomik kriz nedeniyle siteyi tasfiye etmeye karar verdiklerini söyledi. Konkordato ilan etmediklerini ve borçlu olmadıklarını kaydeden Ayaydının sözlerine rağmen, alışveriş yapıp ürünlerini alamadıklarını söyleyen ve şikayette bulunan çok sayıda kişi var.

Telefon hattı da kapatılan portalın yetkililerine artık ulaşılamıyor. 

Ürünlerini alamayanların bazılarının tepki yorumları ise şöyle:

1V1Y .com Siparişimi Göndermedi! Kiğılı, Hotiç, İpekyol, Diesel Türkiye, Columbia, Mustang jeans kurucu ortaklarının yönetim kurulununda bulunduğu 1v1y.com sitesinden kasımda aldığımız çanta müşteri temsilcisi göndereceklerini söylemesine rağmen gönderilmedi. Telefonla aradığımızda 10 gün içinde iade ücretlerini göndermelerini söylemelerine rağmen gönderilmedi. Şu anda aylar oldu muhatabımız yok, ne paramız geri ödeniyor ne aldığımız ürün geliyor yazıklar olsun...

1V1Yde Ürünlerin İadesi Yapılmadı! 1V1Y den LCW ürünleri aldım, ancak sonradan siparişi iptal etmek istediğimde, tedarikçi firma yani ürünlerin sizin aracılığınızla gönderildiğini iptal edemediklerini, kargoyu kabul etmeden geri gönderirsem iademin hemen gerçekleşeceğini söylediler. 45 gün oldu ürünler size teslim edileli hala daha para iadem yapılmadı. 1V1Y ne şikayet maillerine cevap veriyor ne de telefonlarını açıyor. İnternet sitesi madem kapanacaktı ürünleri hiç kabul etmeseydiniz, madem direk sizin vasıtanızla ürünler gönderiliyor, o zaman iademi sizin yapmanız gerekli. Çok acil dönüş yapın lütfen, kargo takip no:ua 833205 1V1Y sipariş no:877797.

1V1Y Para İadesinde Oyalıyor! 1V1Y.comdan aldığım ürünü 5 Kasımda iade ettim. 8769887 numaralı siparişimin iadesi onaylandı ancak 1 aydan fazladır paramı yatırmadılar. Her aradığımda bugün yatacak dendi ama yatırılmadı. Müşteri hizmetleri numaraları da kapanmış ulaşılmıyor. Bu sorunun çözülmesini istiyorum.

Son güncelleme: 12:24 06.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı