• Turkhane Logo

Ucuz uçak bileti alabilmek için en doğru gün hangisi?

Yaz sezonunun gelmesi ve Ramazan ayının daha ilk günlerinde şimdiden bayrama yönelik tatil planları yapılmaya başlandı.

12:09 21 Mayıs 2018 Pazartesi
Ucuz uçak bileti alabilmek için en doğru gün hangisi?
Yaz sezonunun gelmesi ve Ramazan ayının daha ilk günlerinde şimdiden bayrama yönelik tatil planları yapılmaya başlandı.



Ancak özellikle bayram, yılbaşı, resmi tatiller ve yaz dönemlerinde bilet fiyatları oldukça pahalı oluyor. Peki ucuz bilet almak için en doğru gün hangisi?

2017 yılı içerisinde Türkiyede en pahalı yurtiçi uçak biletleri, cuma günlerinde satıldı. Türkiye için Biletall CEOsu Yaşar Çelikin aktarımlarına göre en uygun gün pazar sabah saatleri:


“Pazar sabah saatleri ise ucuz uçak bileti bulmak için en ideal gün. Seyahatiniz esnek ise hafta içi salı gününe bilet almak, size ucuz bir yolculuk yapmanız için iyi bir fırsat sunar. 2017 yılı verilerine göre en pahalı yurtdışı uçak bileti perşembe günü satılırken, en ucuz yurtdışı uçak bileti ise pazar günü satıldı.’’

BBC Türkçede yer alan haberde de uçak bileti fiyatlarıyla ilgili araştırmaya dayandırılarak, Cuma günleri satın alınan biletlerin, Pazar günü alınanlara kıyasla ortalama yüzde 13 daha pahalı olduğu ortaya koyuluyor.

Dünya çapında yaklaşık 10 milyon uçuşun fiyatlarının incelendiği araştırmada, bilet fiyatlarındaki tutarsızlık, bilet satın alma gününün seyahat amacına göre değişmesine bağlanıyor.

Araştırmaya göre iş amaçlı seyahat edecek olanlar biletlerini genellikle haftalık mesainin bitimine yakın yani Cuma günü alıyor, ancak tatil amaçlı uçacak olanlar indirimli seyahatleri tercih ediyor ve biletlerini genellikle Pazar günü satın alıyor.

Havayolları Raporlama Kurumu (Airlines Reporting Corporation), Avrupa içi uçuşlarda en ucuz biletin uçuştan 140 gün önce, ABD içi uçuşlarda ise 57 gün önce bulunabileceğini belirtiyor.

Peki erken bilet almak her zaman avantajlı mı?

Biletleri fazlasıyla erken almak ise bazen daha pahalıya gelebilir. Çünkü havayolu şirketleri uluslararası uçuşların bilet fiyatlarını genellikle uçuştan yaklaşık 5-6 ay önce düzenliyor. Araştırmacılar uçuşa 6 aydan fazla bir süre varken alınan biletlerin genellikle daha pahalı olduğunu belirtiyor.

Daha önceki araştırmalar ise ucuz uçak bileti almak için en iyi günün Salı olduğunu ortaya koymuştu.

Bunun nedeni ise Pazartesi günü işbaşı yapan bilet ücretlendirme yetkililerinin, haftasonu yeterli bilet satılmadığını görmeleri halinde indirime gitmeleri ve bunun da fiyatlara Salı günü yansıması olarak açıklanmıştı.

Son güncelleme: 12:09 21.05.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı