• Turkhane Logo

Türkiye'ye karşı davayı kazanmıştı şimdi dönme hazırlıkları yapıyor

Türkiye'ye karşı açtığı 2 Milyar Dolar'lık davayı kazanan eski siyasetçi ve iş adamı Cem Uzan, Türkiye'ye dönme sinyalleri veriyor.

12:30 25 Aralık 2018 Salı
Türkiye'ye karşı davayı kazanmıştı şimdi dönme hazırlıkları yapıyor
Türkiye'ye karşı açtığı 2 Milyar Dolar'lık davayı kazanan eski siyasetçi ve iş adamı Cem Uzan, Türkiye'ye dönme sinyalleri veriyor.





Uzanın avukatı Matthias Pujos, Uzanın Türkiye devleti ile anlaşması halinde en kısa zamanda dönmeyi istediğini belirtti.


Euronewsdan Beraat Gökkuş ve Hüseyin Koyuncunun haberine göre, avukatı Pujos, Cem Uzan, Türk devleti ile anlaştığı taktirde, tabii ki en kısa zamanda kendi ülkesine yeniden hizmet etmek için hazır diye konuştu.

Habere göre, geçen hafta Fransada Türkiye aleyhine açtığı davada, ÇEAŞ ve Kepez Elektrik Dağıtım şirketlerine ait 2.1 Milyar Dolar değerindeki hisselerini geri alma davasını kazanan Uzan, 10 yıldır Fransada yaşıyordu.

Avukatı Pujas, Açıkçası, müvekkilim TMSF ile bu konuda anlaşmak istiyor derken, Uzanın ülkesine dönme isteğine dikkat çekti.

Uzana 2013 yılında verilen cezasının hukuka aykırı olduğunu iddia eden Pujas, Kararı veren mahkeme heyetine Türkiyede başkanlık yapan yargıç, aynı davanın iddianamesini hazırlayan savcının eşi görüşünü dillendirdi.

Yargı süreciyle ilgili ise, avukat Pujas şunları söyledi:

Cem Uzan, 6 Eylül 2018de yargıda ilk zaferini elde etti. Fransa mahkemesi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) talebi üzerine Paristeki evinde yapılan bütün el koymaların geçersiz olduğuna hükmetti.

Ancak davayı kaybedeceğini öngören TMSF, 4 Eylül’de el koyma işlemini gerçekleştirdi. 16 Aralıkta da, Fransız yargısı tekrar bu işlemlerin hukuk dışı olduğu kararını verdi.

Sonuç olarak üç aylık kısa bir sürede, müvekkilim TMSFye karşı açtığı iki davada da haklı bulundu.

TMSFnin, Fransa’da Cem Uzan hakkında işlem başlatarak, Fransız yasalarına uyması gerekecek. Bu da bizim açımızdan sevindirici bir haber. Dava süreciyle ilgili kendimizden eminiz.

Açıkçası, müvekkilim TMSF ile bu konuda anlaşmak istiyor. Cem Uzan, Türk devletiyle yapıcı görüşmeler yapmak için masaya oturmaya hazır olduğunu ifade etti. Fakat bunun için TMSFnin de, herkesin çıkarına olacak bu çözümü kabul etmesi gerekiyor.

Cem Uzan, Türk devleti ile anlaşması ve kendisine bazı garantilerin verilmesi şartıyla, Türkiyede zaman geçirmek için geri dönebileceğini söylüyor.

Son güncelleme: 12:30 25.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı