• Turkhane Logo

Türk lirası serbest düşüşte: Dolar ve Euro'da yeni rekorlar

Çin'den yayılarak dünya genelinde salgın hastalığa dönüşen koronavirüs, ekonomide de çöküşlere yol açıyor.

12:22 12 Mart 2020 Perşembe
Türk lirası serbest düşüşte: Dolar ve Euro'da yeni rekorlar
Çin'den yayılarak dünya genelinde salgın hastalığa dönüşen koronavirüs, ekonomide de çöküşlere yol açıyor.



Piyasalarda şok dalgaları yaşanırken döviz kuru da bundan payını alıyor.

Türk lirası, Türkiyede de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından dolar ve Euro karşısında hızla değer kaybetmeye  devam ediyor.


Dolar/TL perşembe günü sabah saatlerinde 6,23ü aşarken Euro ise 7,05i aştı.

ABD ise koronavirüsün ekonomik etkilerini azaltmak için 50 milyar dolar tutarında düşük faizli krediyi kullanıma sunacak. ECBnin bugün faizleri indirebileceği ifade ediliyor.

Dünya salgının ekonomik etkilerini azaltmaya çalışırken ilk etapta küresel piyasalara pompalanabildiği kadar para pompalanacak gibi gözüküyor.

Amerikan Merkez Bankası (Fed) geçen günlerde olağanüstü faiz indirimine gitmişti. Türkiyede Merkez Bankasının haftaya ne yapacağı merak ediliyor...

ABD Merkez Bankası(Fed) ve İngiltere Merkez Bankası(BoE) faiz indirimlerinin ardından, bugün Avrupa Merkez Bankası(ECB) faiz kararı takip edilecek. Piyasalarda genel olarak bir indirim beklentisi bulunmazken, bazı analistler mevduat faizinde 10 baz puan bir indirim olabileceği yönünde görüş belirtiyorlar.

Suudi Arabistan’ın corona virüsünden dolayı petrol satışlarının azalmasından duyduğu endişe ile petrol üretimini artırmaya karar vermesinin ardından petrol fiyatları 1991 yılından bu yana en sert fiyat düşüşünü yaşamıştı. Petrol fiyatları aradan geçen günlerde 38 dolara kadar çıkmışken brent petrolün varili güne 34 dolar seviyesinden başladı.

Son güncelleme: 12:22 12.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı